Eğitim Genel Güncel Kültür Sanat Magazin

“Güzelle Çirkinin Müzikali’’ seyirciyle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonunda yeni çocuk oyunlarıyla minik seyircilerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Minik tiyatro severler için bu sezon Güzelle Çirkinin Müzikali, SDKM büyük sahnede gerçekleşen ilk..

“Güzelle Çirkinin Müzikali’’ seyirciyle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2017-2018 sezonunda yeni çocuk oyunlarıyla minik seyircilerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Minik tiyatro severler için bu sezon Güzelle Çirkinin Müzikali, SDKM büyük sahnede gerçekleşen ilk gösterim ile seyirciyle buluştu. Hali hazırda oynanan çocuk oyunlarının yanı sıra Güzelle Çirkinin Müzikali de “Uykudan Önce Tiyatro” etkinliği ile Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

GALA GECESİNE BÜYÜK İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Güzelle Çirkinin Müzikali”ni çocuklar ile buluşturdu. SDKM’de gerçekleşen gala gecesine minik tiyatro severler aileleri ile birlikte katıldı. Güzelle Çirkinin Müzikali, sahne arkasındaki yaratıcı kadronun yanı sıra 10 kişilik oyuncu kadrosu ile SDKM büyük sahnede oynanıyor. Marie De Beaumont tarafından yazılan oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğini Ersin Ayhan üstleniyor. Güzelle Çirkinin Müzikali’nde 23 şarkı bulunuyor. Oyunda çalınacak olan 23 şarkının söz ve müzikleri ise Gürkan Çakıcı’ya ait.

OYUNUN KONUSU

Sadece çocukların değil, güzel gördüğünüz her şeyi kabul ederek, birçok çirkinliğe sebebiyet veren büyüklerin de izlemesi gereken bu oyunun konusu ise şöyle: Büyük ve güzel bir şatoda yaşayan, yakışıklılığı ile övünen kendini beğenmiş prens, yapılan bir büyü sonrası korkunç bir canavara dönüşürken, sarayda yaşayanlarda büyünün etkisi altında kalırlar. Prens sevmeyi ve sevilmeyi öğrendiği zaman büyü bozulacaktır. Aksi halde ömrünün sonuna kadar korkunç bir canavar olarak yaşamak zorunda kalacak olan “Çirkin” giderek bu gerçeği kabullenmeye başlar, ta ki karşısına “Güzel” çıkana dek…

Oyun adı GÜZELLE ÇİRKİNİN MÜZİKALİ

Yazan MARIE DE BEAUMONT

Uyarlayan ERSİN AYHAN

Yöneten ERSİN AYHAN

Beste ve Müzik GÜRKAN ÇAKICI

Koreografi FERDİ YILDIZ

Dekor tasarımcısı EMRE SATI

Kostüm tasarımcısı EMİNE KAYNAK YILDIRIM

Işık tasarımcısı CAFER YİĞİTER

Ses operatörü İLKER SEVÜKER

Görsel Tasarımcı AKTÜRK AKSOY

Yönetmen yardımcısı NURİ KARADENİZ

Dramaturg SEVİL KOÇ

Sahne Amiri AHMET ÇAKICI

OYNAYANLAR :

• MELTEM ÖZSAVAŞ

• SEZEN DÜZAKAR

• DUYGU MİNE ÖZCAN

• EMRE IŞIK

• İLKER BAĞLAM

• EZGİ ÖZBALI

• OZAN ŞAHİN

• ERDOĞAN CENGİZ

• TUNÇ EFE

• VOLKAN DİNÇ

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL