Habersiz tatbikat eksiksiz katılımla gerçekleşti

AFAD İl Müdürlüğü çalışma gruplarının yöneticilerinin katılımıyla habersiz tatbikat gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz’un talimatı ve AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un acil çağrısıyla TAMP Kocaeli kapsamındaki 26 çalışma grubunun yöneticisi İl..

Habersiz tatbikat eksiksiz katılımla gerçekleşti

AFAD İl Müdürlüğü çalışma gruplarının yöneticilerinin katılımıyla habersiz tatbikat gerçekleştirildi.

Vali Seddar Yavuz’un talimatı ve AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un acil çağrısıyla TAMP Kocaeli kapsamındaki 26 çalışma grubunun yöneticisi İl Müdürlüğünde toplandı.

Yöneticilerin intikal sürelerini ve afet yönetiminde devletin müdahale refleksini test etmek üzere TAMP’taki senaryoya göre alınacak aksiyonların masa başı tatbikat ortamında anlatılmasını içeren habersiz tatbikat eksiksiz katılımla gerçekleşti.

Çağrı sonrası intikal edilen sürelerin kayıt altına alındığı tatbikat İl Müdürü Salim Tekoğul’un TAMP ile ilgili yaptığı sunumla devam etti.

Ardından TAMP Kocaeli Deprem Senaryosuna göre her çalışma grubu yöneticisi müdahale aksiyonlarını anlattı.

Tatbikata, TAMP Kocaeli Servis Koordinatörü Vali Yardımcıları, Dursun Balaban, Ali Ada, Ekrem Çalık, Abdul Rauf Ulusoy, Çalışma Grupları Yöneticileri İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Ümit İlbayı, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Kırılmaz, Defterdar Dursun Ali Özel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Müdürü Kamil Tüylüoğlu, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara,  Park Bahçeler Daire Başkanı Cenan Turan, Sosyal Dayanışma Vakfı İl Müdürü İsmet Çalışkan, Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil, Ulaştırma Altyapı Bakanlığı İstanbul Bölge Şube Müdürlerinden Fatih Atlas, Kızılay Şube Başkanı Cengiz İpek, Türk Telekom İl Müdürü Metin Ay, SEDAŞ Bölge Müdürü Gökmen Hasançebi katıldı.

“VERİ AKTARIMI ÇOK ÖNEMLİ”

Tatbikatta değerlendirmelerde bulunan  Vali Seddar Yavuz; “Pandemi nedeniyle bu toplantıları çok sık yapamıyoruz ancak önümüzdeki süreçte bunları defaatle tekrar edeceğiz. Afetlerde ilk müdahale esnasında yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde saniyeler ve dakikalar çok önemlidir. Bu nedenle zamanı en iyi şekilde kullanmalıyız. Özellikle hava şartlarına göre havadan Dronlar ile afet bölgesini kontrol etmek ve verileri ivedi bir şekilde paylaşmak çok önemlidir. Afet bölgesinde yapılan çalışmalarda elde edilen verilerin ilgili müdürlükler vasıtasıyla en doğru bir şekilde aktarılması da çok önemlidir. Bu veriler ışığında çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde yapmamız mümkün olacaktır” diyen Vali Seddar Yavuz, tatbikata katılan katılımcılara teşekkür etti.
Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ve 112 Acil Çağrı Merkezini gezerek incelemelerde de bulunan  Vali, çalışanlarla ve İzmir’de arama kurtarma çalışmalarına katılan AFAD personelleri ile sohbet ederek çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL