“Hakaret Etmeden, Masalara Yumruk Atmadan”

CNN Türk’te yayınlanan “Gündem Özel” programının sunucusu Deniz Bayramoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği onuncu kitap fuarında, programıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayramoğlu, “Biz popüler bir bilim programı yapıyoruz. Bu programla,..

“Hakaret Etmeden, Masalara Yumruk Atmadan”

CNN Türk’te yayınlanan “Gündem Özel” programının sunucusu Deniz Bayramoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği onuncu kitap fuarında, programıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayramoğlu, “Biz popüler bir bilim programı yapıyoruz. Bu programla, bağırmadan, birbirine hakaret etmeden, masalara yumruk atmadan da konuşulabilineceğini ispat etmeye çalışıyoruz” dedi.

HAKARET ETMEDEN, MASALARA YUMRUK ATMADAN

Deniz Bayramoğlu, Yahya Kaptan Salonu’da “TV’de Ne Konuşuyor, Neler Merak Ediyoruz” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında büyük beğeni ile  izlenen “Gündem Özel” programına atıfta bulunan Bayramoğlu, “Biz popüler bir bilim programı yapıyoruz. Hazır bilgiler sunmak yerine, konunun tartışmaya değer olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İnsanların bağırmadan, birbirine hakaret etmeden ve masalara yumruk atmadan konuşabileceğini ispat etmeye çalışıyoruz. Bunun başka alanlarda da başarılmaması için bir neden yok. Belki bu kitap fuarına da kavga – dövüş programı yapmamam nedeniyle davet edilmişimdir” dedi.

EV HANIMLARI İZLİYOR

Bayramoğlu, Gündem Özel Programının her kesimden insan tarafından izlendiğine dikkat çekerek, “Türkiye’deki toplumsal ve siyasi yelpazede herkes tarafından izleniyoruz. Özellikle ev hanımları tarafından takip ediliyoruz. Bundan da son derece memnunuz. Çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İNCİTME VE İNCİNME

Söyleşide kitapseverlere yaşama dair önemli bir tavsiyede de bulunan Bayramoğlu, “Kesinliklerle, belkilerle hareket ederseniz, hayatınız kolaylaşır. İnsan çok karmaşık bir yapıya sahip ve kesinlikle saygıyı hak ediyor. Kimseyi incitmemek gerekiyor. Bizim kültürümüzdeki incinsen de incinme geleneğine ben ‘incitme ve incinmeyi” de ekliyorum. Ben, “inciniyorsan, içinde bir sorun vardır dön ve orayı tamir et’ diyorum” şeklinde konuştu. 

BİLDİĞİMİZ DÜNYANIN SONU

Gündem Özel Programının sevilen sunucu Deniz Bayramoğlu söyleşisinde ayrıca dinleyenlere ünlü sosyolog İmmanuel Wallerstein’ın “Bildiğimiz Dünyanın Sonu” adlı kitabından önemli notlar aktardı. Bayramoğlu, dünyanın büyük bir değişim içinde olduğunu kaydederek, “Wallerstein, bize kafamızdaki sınırları aşmamız gerektiğini söylüyor. Hakikaten de öyledir, örneğin yağmurun metrekareye ne kadar düştüğünü ölçebiliriz ama sevgiyi ölçemeyiz” dedi. Bayramoğlu söyleşisinin ardından kendisini dinlemeye gelen okurlarının sorularına yanıt verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL