Halis Koç Soruyor!

Halis Koç ‘ Emek ve İnönü Kentsel Dönüşüm Mağdurları’ ilgili Büyükakın’ın verdiği cevabı açıkladı. CHP Kocaeli  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halis Koç ‘ Emek ve İnönü Kentsel Dönüşüm Mağdurları’ ilgili..

Halis Koç Soruyor!

Halis Koç ‘ Emek ve İnönü Kentsel Dönüşüm Mağdurları’ ilgili Büyükakın’ın verdiği cevabı açıkladı.

CHP Kocaeli  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halis Koç ‘ Emek ve İnönü Kentsel Dönüşüm Mağdurları’ ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın verdiği cevabı açıkladı.

Koç açıklamasında verdikleri önerge ve önergeye verilen cevabı yayınlayarak bölge halkına “sayın ; Emek Ve İnönü Kentsel dönüşüm mağdurları;

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ dan mahallenizle ilgili verdiğimiz önergeye yazılı cevap geldi.

Sizler Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyesi’nden aşağıdaki önergemize cevapta sıralandığı gibi olağan üstü hizmetler almışsınız? Doğrumu dur?

Sizler için tapusuzlar, işgalcidirler, kanuni hiç bir hakları yoktur denilmektedir doğrumu dur?
Sizleri yok sayan, hizmet yerine aklınızla alay eden bu rantiyeci zihniyetle top yekun mücadeleye devam mı?” diye sordu.

 

Meclis Üyesi Halis Koç’un verdiği önerge ve yazılı cevap:

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

MECLİS BAŞKANLIĞI’NA

​Çayırova ilçemizin Emek ve İnönü mahallelerinde Kentsel Dönüşüm alanlarında yer alan yaklaşık 730 hak sahibinin ve 40-45 tapusuz yurttaşın, kısacası 4000-5000 nüfusun barındığı ‘korkak dere’ diye tabir edilen gece kondu önleme bölgesinin; geçtiğimiz 2018 yılında Çayırova meclisince imara açılmasına rağmen, 10-12 yıldır gerek Kocaeli B.şehir, gerekse Çayırova Belediyesi bu bölgeye hiçbir hizmet yapmamıştır. Tapulu arsaları imara kapalı. 30-40 yıldır işgalci durumunda olan tapusuzların birkaçının yerleri; kendileri haberdar edilmeden, ellerinden alınarak başka şahıslara devirleri yapılmıştır. Bölgede hiçbir sosyal donatı alanları yok. Kısaca mahalleli büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

​Kocaeli B.şehir Belediyesi olarak; hizmetten yoksun bu halkı, çağdışı yaşam koşullarından kurtarmak için; Çayırova Belediyesi ile iş birliği yaparak, hizmet önceliğini bu bölgeye vermeyi düşünüyor musunuz?

​Kocaeli B.şehir olarak bu bölgenin kalkınması için herhangi projeniz var mı?

​Konu hakkında meclisimizi bilgilendirmenizi arz ederim.

​​​​​​​​​

​​​​​​​​​Halis KOÇ

​​​​​​​           B.şehir meclis üyesi

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL