“Halkla birlikte, halk için emek sarf etmektedirler”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ‘dan 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı   Mülki idare amirliği; ülkemizin her köşesinde, devleti ve hükümeti temsil etme şeref ve onuruna sahip olan bir meslektir. Devletin..

“Halkla birlikte, halk için emek sarf etmektedirler”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ‘dan 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

 

Mülki idare amirliği; ülkemizin her köşesinde, devleti ve hükümeti temsil etme şeref ve onuruna sahip olan bir meslektir. Devletin ildeki, ilçedeki ilk kapısıdır.

 

“Halka Hizmet, Hakka Hizmettir” ve “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”  anlayışı içinde ülkesine ve milletine hizmet etme bilinci ile çalışan mülki idare amirleri, devletin ve hükümetlerin politikalarının başarı ile uygulanmasında, kamu hizmetlerinin vatandaşların memnuniyetini dikkate alan bir anlayışla sunulmasında, şüphesiz en önemli sorumluluğu üstlenmektedir.

 

Bin yılları aşıp gelen devlet geleneğimizin en temel taşı olan Mülki İdare Amirleri, görev yaptıkları yörede, devleti ve hükümeti temsil ederek, vatandaşımızın emniyetinin güvencesi, devlet ve hükümet politikalarının bulunduğu yöredeki uygulayıcısı ve takipçisi, ayrıca yöresinin kaynaklarını ülke yararına harekete geçiren birer toplum önderidir. Mülki İdare Amirlerimiz, devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını ve gücünü değil, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımız arasındaki bağları güçlendirmektedirler.

 

Bu mesleği icra ederken, hak ve adalet bilincini kendisine şiar edinen idarecilerimiz; Kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaşmasında ve Devlet politikalarının başarıyla uygulanmasında, insan odaklı yönetim anlayışı ile Devletle Millet, kurumlarla vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görmekte, açık ve şeffaf kamu yönetimi anlayışı ile halkla birlikte, halk için emek sarf etmektedirler.

 

Koronavirüsle mücadele kapsamında gece gündüz demeden insanüstü bir gayret gösteren Valilerimiz, Kaymakamlarımız ve Vali Yardımcılarımızın, Mili seferberlik anlayışı içerisinde bir çalışma yaptığını da hepimiz bilmekteyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, mensubu olmaktan gurur duyduğum ve bu özverili mesleği fedakarca yürüten tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş idarecilerimize Allah’tan rahmet diliyor, bütün mesai arkadaşlarıma aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir meslek hayatı temenni ediyorum.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL