Hamsi Festivalinde Buluştular

Dilovası Karadenizliler Derneği’nin birincisini organize ettiği Hamsi Festivali önceki gün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın katılımı ile gerçekleşti. Dilovası Karadenizliler Derneği tarafından bu..

Hamsi Festivalinde Buluştular

Dilovası Karadenizliler Derneği’nin birincisini organize ettiği Hamsi Festivali önceki gün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın katılımı ile gerçekleşti.

Dilovası Karadenizliler Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleşen “Hamsi Festivali” önceki gün Dilovası Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Festivale Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, siyasi parti başkan ve yöneticileri, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Belediye başkan aday adayları, STK Başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

YILDIRIM’DAN TEŞEKKÜR

Festivalin açılış konuşmasını yapan Dilovası Karadenizliler Derneği Başkanı Ömer Yıldırım, “İlkini gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonra her yıl düzenli olarak gerçekleştireceğimiz Hamsi Festivalimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Karadenizimizin kendine has kültürünü yaşadığımız kente tanıtmak ve birlik ve dayanışmayı sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz festivalimizin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha geniş katılım ve daha güzel organizasyonlarla sürdürmeyi düşünüyoruz.”dedi.

HALKIMIZIN REFAHI, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞTIK

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Kardeşliğin hoşgörünün sevginin sergilendiği en güzel ilçenin güzel insanları hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Dilovası Karadenizliler Derneği Başkanı Ömer Yıldırım ve yönetimini bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum. İlçemiz Doğusuyla, batısıyla, Karadenizlisiyle hep birlikte en güzel ve kardeşçe yaşamanın en güzel örneğini sergilemektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana da ilçemizin daha yaşanılabilir bir ilçe olması için hep birlikte çalıştık. Halkımızın refahı için çalıştık. Çocuklarımızın geleceği için çalıştık. Bizlerin görevimiz boyunca yanımızda olan ve ilçemize güzel hizmetlerin gelmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim abimize de görev süresince yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.

KARDEŞÇE YAŞAMININ MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “İlçemiz yıllar öncesinde başlayan sanayi yapılaşması ile Anadolu’nun dört bir yanından ekmek uğruna göç alan ve bu göçle birlikte güzel kültürlerin bir araya geldiği ve yaşandığı bir ilçedir. Ülkemizin dört bir yanından gelip sevgide ve saygıda kusur etmeyen, iyi ve kötü günde hep bir arada kardeşçe yaşamanın mutluluğunu yaşayan güzel insanlardan oluşan bir ilçemizdir.  Bugün Dilovası Karadenizliler Derneği’nin burada düzenledikleri kültürlerini sergiledikleri hamsi festivali de bu güzelliklerinden biridir. Bu güzelliklerin devam etmesi temennisi ile dernek başkanı ve yönetimini tebrik ediyorum.” dedi.

KÜLTÜRLERİMİZ EN BÜYÜK MİRASIMIZDIR     

Programda son olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Karadenizliler Derneğimizin organize ettiği bu güzel etkinlikte Karadenizimizin folklorunun, türkülerimizin ve kültürümüzün bir arada sergilenmesine vesile olan dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Karadeniz kültürü diğer bölgelerimizin kültürü kadar renkli ve zengin bir kültürdür. Her bölgemizin kendine has çok güzel kültürleri bulunmaktadır. Bizler Anadolu’dan gelip buralara yerleşenler olarak hemşeriliği unutmadan ancak hemşericilik yapmadan hep bir arada kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz. Kültürlerimiz en büyük mirasımızdır. Kültürlerimizi yaşatmak adına derneklerimizin yaptıkları bu güzel etkinlikler şehrimizde birliğimizin ve kardeşliğimizin yayılmasına vesile olmaktadır. Bu güzel etkinliklerde daha sık buluşmak adına tüm hemşeri derneklerimizi bu tür organizasyonları daha sık yapmalarını istiyorum.

KARAOSMANOĞLU HELALLİK İSTEDİ   

Bu şehirde üç dönemdir belediye başkanı olarak görev yaptım görev yaptığım süre içerisinde Dilovamıza da güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Şimdi teskere zamanı. Yerimizi bir başka arkadaşımıza bırakıyoruz. İnşallah bu arkadaşımızda sizlerinde desteği ile bizim kaldığımız yerden hem Kocaelimize hemde Dilovamıza güzel hizmetler yapacaktır. Ben sizden helallik istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun.”dedi.

HORONLARLA ÇOŞTULAR

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Ömer Yıldırım ve yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler. Ardından festival yerel sanatçılar Savaş Yıldız, Volkan Yıldırım, Yasin Kılıç, Mustafa Akbaş’ın birbirinden güzel türküleri ile davetlileri coştururken vatandaşlar bol bol horon çektiler. Ayrıca Kemençeci Hamit Çiçek’te kemençesi ile unutulmaz bir şov yaptı. Festivale katılan davetliler daha sonra hep birlikte ikram edilen hamsilerden yediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL