“Hani gençler bu ülkenin geleceğiydi?”

Saadet Partisi Kocaeli İl Gençlik Koları Başkanı Furkan Dursun Taş, son dönemde yaşanan intihar olayları ile ilgili basın açıklaması yaptı. “Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde Gara’da şehit..

“Hani gençler bu ülkenin geleceğiydi?”

Saadet Partisi Kocaeli İl Gençlik Koları Başkanı Furkan Dursun Taş, son dönemde yaşanan intihar olayları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

“Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde Gara’da şehit verdiğimiz 13 vatan evladımıza Allah’tan rahmet diliyor, terörün her türlüsünü lanetlediğimizi yineleyerek yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Şehit haberlerinin, intiharların, kadın cinayetlerinin artarda geldiği şu günlerde gördüğümüz her haberden sonra vicdanımız sızlıyor, canımız yanıyor.

Kocaeli denilince aklımıza Sanayi, Büyük yatırımcıların akın ettiği, Türkiye ticaretinin önemli bir merkezi ve Türkiye’de istatistiklere göre kişi başı gayrisafi milli hasılanın en yüksek olduğu bir il geliyor. Ama gelin görün ki bu şehirde gençler ekonomik problemlerden, yaşadıkları bunalımlardan, çektikleri sıkıntılardan dolayı intihara ediyor.

11’i son 1,5 ayda olmak üzere son 8 ayda intihar eden 17 gencimize engel olamamanın vicdan azabını iliklerimize kadar hissediyoruz.

Biz buradan bu şehrin Eminlerine, bu şehrin bürokrasisine, bu şehrin ilim adamlarına, bu şehrin kanaat önderlerine, bu şehrin meclisteki temsilcilerine, bu şehrin vicdanlı insanlarına kimseyi ötekileştirmeden kimseye hakaret etmeden bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Çağrımız vücut bulsun,

Çağrımız sadece bir basın açıklamasından öte kalmasın istiyoruz.

Hani gençler geleceğinizdi?

Hani gençler bu ülkenin geleceğiydi?

Bu bahsettiğiniz gençler hangi gençler?

Üniversiteden mevzun olup işsiz kalanlar mı?

Ataması yapılmadığı için okuduğu bölüm ile alakasız işte çalışan mı?

Ücretli öğretmenlik yapıp hakkını tam olarak alamayan mı?

İşkur sırasında iş bekleyen mi?

Günlük işlerde hayatını idame ettirenler mi?

Bu ülkede değil, yurtdışında yaşamak isteyen gençler mi? Sizin bahsettiğiniz gençler?

 

Allah aşkına vicdanlı olan yöneticilerimize sesleniyoruz;

Bu ülkenin kaynakları adaletli bir şekilde dağıtıldığı zaman üretime yönelik adımlar atıldığı zaman bu ülkede genç işsizlik çok rahat bir şekilde çözüme kavuşacaktır.

 

Özelleştirme adı altında bir sürü sektörü kapattınız!

İşe alımlarda ehliyeti ve liyakati önemsemeyip adam kayırdınız!

Plansız programsız açtığınız üniversitelerden mezun olan gençlere istihdam sağlayamadığınız için onların hayallerini yıktınız ve yıkmaya da devam ediyorsunuz.

Feto zamanında onlardan icazet alamayanları kurum ve kuruluşlara yerleştiremeyen sizler şimdi ise bundan ders almanız gerekiyorken işe alımlarda önceliğin ehliyet ve liyakat olması gerektiğini halâ görmek istemiyorsunuz.

Gençlerin umudunu ellerinden almayın, gençlerin geleceklerini karartmayın, gençlerin evlilik hayallerini yıkmayın. Evli olan gençlerin geçim sıkıntısı yaşamamasını sağlayın!

Bir tarafta vergilerini sildiğiniz yandaş firmalar, diğer tarafta kyk borcu sırtına yük olarak binmiş genç kardeşlerimiz var!

Bir tarafta yandaşa ihale etmek uğruna yapımına onay verdiğiniz geçmediğimiz halde ödediğimiz köprülerin paraları, diğer tarafta ataması yapılmayan genç öğretmen kardeşlerimiz var!

Bir tarafta büyük ihaleleri verdiğiniz yandaş inşaat firmaları varken diğer tarafta yüksek lisansını yapmış inşaat mühendisi işsiz kardeşlerimiz var!

Bir tarafta lebalep dolu olmasıyla övündüğünüz kalabalık kongreler varken diğer tarafta o kongrenin yanıbaşındaki lokantasını pandemi gerekçesiyle açamayan ve dolayısıyla iş yapamayan genç esnaf kardeşlerimiz var!

Bir tarafta yazlık saray – kışlık saray varken bir tarafta ataması yapılmayan diyetisyen, fizyoterapist kardeşlerimiz var!

Bir tarafta sarayın günlük devasa giderleri varken bir tarafta cebinde parası olmayan ay sonunu düşünen, çay simit hesabı yapan genç evli çiftlerimiz var!

Bir tarafta İtibardan tasarruf mu olur diyenler diğer tarafta umudu kalmamış, tahammül sınırları, zorlanmış hayalleri yıkılmış gençler var!

 

Biz inanıyoruz ki;

Ülkemizde nimet ve külfet dağılımı adaletli bir şekilde olduğu sürece herkesin huzur ve refah içerisinde yaşadığı bir ülke mümkün.

Kimsenin kutuplaştırılmadığı, alım seviyesinin yükseldiği, bolluk ve bereketin arttığı bir ülke elbette mümkün.

İsrafın ve yolsuzluğun önlendiği, kaynakların doğru bir şekilde kullanıldığı Türkiye’de Genç girişimcilerin desteklendiği, gençlere yeni iş alanlarının oluşturulduğu, istihdamın arttırıldığı bir Türkiye elbette Milli Görüş ile mümkün.

 

Buradan bir kez daha tekrar ediyoruz ki Gençler geleceğiniz ise geleceğinize sahip çıkın!”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL