Genel Güncel Manşetler Teknoloji Yaşam

“Harekata birkaç gün içerisinde başlayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Savunma Sanayii Zirvesi’ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bizim ne Amerikan yönetimine ne de..

“Harekata birkaç gün içerisinde başlayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Savunma Sanayii Zirvesi’ne katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bizim ne Amerikan yönetimine ne de Suriye’deki Amerikan askerlerine yönelik bir husumetimiz bugüne kadar olmadı. Her şeye rağmen Amerika’yı doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de birlikte yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın, gelecekteki daha büyük iş birliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz. İşte bu anlayışla Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekâtımıza birkaç gün içerisinde başlayacağımızı ifade ettik, ifade ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır bunun da altını özellikle çiziyorum. Suriye’nin güvenli hâle getirdiğimiz diğer bölgeleri gibi, Fırat’ın doğusunu da asli sahipleri için huzurlu ve yaşanılabilir yerler hâline dönüştürmekte kararlıyız. Bu önemli sorunu böylece geride bırakmamız hem Suriye’nin toprak bütünlüğünün temini ve siyasi çözümün önünün açılmasına hem de Amerika’ yla bölgede daha sağlıklı iş birliği iklimi oluşturmamıza imkân verecektir.”

Türkiye’de bulunan yaklaşık 4 milyon Suriyelinin kendi evlerine dönüşlerinin ancak bu şekilde mümkün kılınabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi üzerine yüklenen bu büyük yükle baş başa bırakıp, üstelik bir de sınırları boyunca sürekli tehdit oluşturacak bir yapı kurmaya çalışmak, açıkça bu millete husumet beslemek demektir. Biz milletimize ve ülkemize tuzak kurmaya çalışanlarla değil, dostluk gösterenlerle yol yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL