Hartamacı “ısrarcı olacağız”

Bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için modern ve çağdaş kapalı pazar alanı veya tanzim satış noktası kurulması için ısrarcı olacağız. CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı yaptığı açıklamada “Çayırova Belediyesi’nin Haziran ayı meclis..

Hartamacı “ısrarcı olacağız”

Bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için modern ve çağdaş kapalı pazar alanı veya tanzim satış noktası kurulması için ısrarcı olacağız.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı yaptığı açıklamada “Çayırova Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında, gündeme alınan ve komisyona sevk edilen Açık Pazar (Sokak Pazarı) gerek yönetmenliğe gerek koşulları oluşturulmamış olarak kurulmasına karar verildi.
Açık pazar yeri kurmak geldiğimiz noktadan geriye dönüşün işaretidir.Bu kentin vizyonuna uygun olmayan bir karardır. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi keyfi uygulamalarına bir yenisini daha eklemiş oluyor.03.06.2019 Haziran meclisinde hukuksuz olarak dernek ve vakıflarla protokol yapma yetkisini meclisi bay pas ederek kendi yetkisine almıştı.Pazar yeri kararı da kentin vizyonuna yakışmamıştır.
Öncelikle bir karar verin Çayırova’ya yapılan bu bölgenin güvenliğini,sağlıklı yaşamı, gürültüsüz ve modern yaşamı vizyonuna ne kadar etkisi olacak bu etkenlerin olumlu ve olumsuz etki alanları nedir.Pazar temelinde karşı olduğumuz bir olgu değil sonuç ilişkisi ile amaç ilişkisi ile pazar ürünlerine ulaşılabilirlik etkenleri dikkate alınmalı.”dedi.
Hartamacı “Çayırova Belediyesi Meclisi’nin 03.06.2019 tarihli haziran ayı toplantısında “İlçemiz sınırları içerisinde yeni mahalle 5114/4 sokakta Pazar yeri kurulması” başlıklı gündem maddesi görüşülmüş ve konu komisyon kurulmak suretiyle görüşmeye alındı.Fakat 01.07.2019 saat 15:00 da Temmuz meclis toplantısı yapılmasının kararı alınmış ve bir ay içerisinde aktifleşecek olması kaygı verici. Pazar yerinin oluşma şartları da umarım yerine getirilir.
Komisyona havale edilen gündem maddesi için yasada yazılı olan şartların dikkate alınması gerekir ve tüm Türkiye genelinde olduğu gibi açık pazar değil kapalı pazar kurulması kamu güvenliği ve kamu sağlığı için zorunlu bir gerekliliktir. Çayırova belediyesinin genel kanının aksine açık pazar kurulması merakı ve diretmesinin çağdaşlık ve modernlik ile bağdaşır bir tarafı da yoktur.
Pazar yeri kurulması için pazar yerleri hakkında yönetmeliğin 6. Maddesi gereğince “Pazar yerlerinde;
Pazarcı ve üretici satış yerleri,
Zabıta bürosu,
Çöp toplama yeri,
Elektronik tartılar,
Hoparlör sistemi,
Aydınlatma sistemi,
Güvenlik kamerası,
Tuvalet bulunması zorunludur.
Bu koşulların hiç biri yerine getirilmiş değildir ve kurulması muhtemel pazar yeri bu şartları taşımamaktadır. Belediye gündemi ile komisyona havale edilen gündem maddesinin ciddi riskleri bulunmaktadır. Türkiye genelinde tüm açık pazar alanları kapalı pazar alanlarına dönüştürülmekte ve modern toplum çalışmaları sağlanmakta iken, Çayırova belediye başkanlığının bu şekilde bir amaç taşıması toplumu düşünmek değil şahsi amaçlar taşımaktadır.
CHP Çayırova Belediye Meclis grubu olarak aynı toplantıda vermiş olduğumuz önergede söz konusu bölgede ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak adına kapalı pazar kurulmasını veya geçici çözüm amacı ile söz konusu bölgeye ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere haftanın her günü açık olacak şekilde tanzim satış noktası kurulması talebinde bulunduk ve başkanlık bu önergeye yazılı cevap vereceğini belirtti. Konunun takipçisi olacağız ve bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için modern ve çağdaş kapalı pazar alanı veya tanzim satış noktası kurulması için ısrarcı olacağız.
Çayırova’nın temel sorunları ortada iken gündemi idare etmek adına yapılan bu işlemler bu kente yeni bir sorun olarak vizyonsuzluğu da getirmiş oluyor ki bu sorunu aşmak diğerlerinden daha zor.
Sayın Çiftçi’ ye önerim ve tavsiyem bu kentin tamamının başkanı olmak. Mahalle Meclisi yapıyorum diyerek CHP’ yi eleştirmek değil bu kentin sorunlarını taleplerini dinleyip çözüm önerilerini sunmak.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL