Hayat kurtaracaklar!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Kartepe Kuzu Yayla ve Molla Yakup Çayırın’da düzenlediği ‘’Kış Eğitimleri’’ne Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri katıldı. 50 kişilik ekip yoğun geçen eğitim kampında, 3 gün boyunca ter döktü…

Hayat kurtaracaklar!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin Kartepe Kuzu Yayla ve Molla Yakup Çayırın’da düzenlediği ‘’Kış Eğitimleri’’ne Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri katıldı. 50 kişilik ekip yoğun geçen eğitim kampında, 3 gün boyunca ter döktü. Yaz eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekip, bu kez kar ortamında ve dağlık alanlarda aldığı kurtarma eğitimlerinde çetin doğa şartlarında mücadele etti.

BİN 550 RAKIMA ÇIKTILAR

Kar ortamında ve dağlık alanlarda kurtarma çalışmalarında bulunabilmek için Kartepe’de eğitim alan 50 kişilik ekip, bin 550 rakımlı Kuzu Yaylası ve Malla Yakup Çadırı’na gitti. Ekip burada karda emniyet noktalarını belirleme, karda kamp alanını belirleme, karda yürüyüş, karda çadır kurma, çığda arama kurtarma ve karda kazazede taşıma teknikleri konusunda eğitim aldı.

DAĞLARDA HAYAT KURTARACAKLAR

Kar eğitimini başarıyla gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bundan sonra dağlarda da arama kurtarma yapabilecek. Yaz mevsiminde sahillerde cankurtaranlık yapan itfaiye ekipleri, kış aylarında da dağlarda hayat kurtaracak. 50 kişilik ekip bundan sonra zor kış şartlarında karda mahsur kalan vatandaşların yardımına koşacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL