“Hayata Değer Katan Kadınlar “

Saadet Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları tarafından ‘Hayata Değer Katan Kadınlar’ plaket töreni gerçekleştirildi   Saadet Partisi Kocaeli İl Kadın Kolu Başkanı Reyhan Şengün“Hayata Değer Katan Kadınlar” başlığı altında gerçekleştirilen..

“Hayata Değer Katan Kadınlar “

Saadet Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları tarafından ‘Hayata Değer Katan Kadınlar’ plaket töreni gerçekleştirildi

 

Saadet Partisi Kocaeli İl Kadın Kolu Başkanı Reyhan Şengün“Hayata Değer Katan Kadınlar” başlığı altında gerçekleştirilen plaket töreninde yaptığı konuşmada “Bu programın amacı, yaptığı çalışmalar ile örnek olan, kişiliği ve hayatı ile yol gösteren, azim, inanç ve fedakarlıkları ile ilham veren kadınlarımıza teşekkür etmek, yanı sıra, hayatın tüm alanlarında yer alan ve varlığıyla  değer katan bütün kadınlarımızın da, yanında olduğumuzu belirtmektir .

Kadın, toplumun inşasında büyük pay sahibidir. Ev hanımı, anne olarak, öğretmen, hemşire, doktor, mühendis, sanatçı, gazeteci, yazar-çizer,

bilim insanı olarak, fabrikada işçi, tarlada köylü, pazarda esnaf, çarşıda tezgahtar, kasiyer, ticaret erbabı ,iş kadını, yönetici olarak, toplumun her alanında çalışan ,üreten, iradesini kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü mahalle baskısının dışında ,özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar, daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur.

Sahip olduğu özelliklerin farkında ve bu Potansiyelini; İyinin, güzelin, faydalı ve doğru olanın gerçekleşmesi için kullanan kadın, Dünyayı imar eder, medeniyeti inşa eder, toplumu ihya eder…

Bu sebeple, kadının eğitimini, sağlığını, sosyalleşmesini ve üretime katılmasını sağlamak, bunların önündeki engelleri kaldırmak, aslında hem bireye hem de topluma yapılan en büyük yatırımdır.

Elbette sağlık hizmeti ve nitelikli eğitim, itibarlı, güvenli ve onurlu bir yaşam, kamu hizmetlerine ve kaynaklarına eşit erişim, kadın-erkek  her insanın en doğal hakkıdır.

Bugün kadınların en büyük problemi geçim sıkıntısıdır.

Doğal olarak çalışmak , evin geçimine direk katkıda bulunmak zorunda kalan kadınımız “çalışma hayatı” içinde büyük zorluklar yaşamaktadır.

Evine gelir getirebilmek için, ağır şartlarda, uygun olmayan zaman ve zeminde, sosyal güvenceden mahrum statüde ve ucuz işgücü olarak çalışmak durumunda kalabilmektedir.

Çıkarılan yasalar ve iyileştirmeler olsa da, bu yasaların uygulanmasındaki keyfilik ve denetimsizlik, özel sektör başta olmak üzere bir çok alanda büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır.

Derin üzüntülerimi belirterek ,ne yazık ki dün Ankara ve Samsun illerimizden gelen iki önemli şiddet ve katliam haberine de değinmeden geçemeyeceğim elbette.

Kadın intihar ve cinayetleri, şiddet ve istismar vakaları, sadece bu memleketin en derin yaraları değil, insanlığın en büyük sorunu ve utancıdır.

Bu konuda en yüksek hassasiyeti göstermek hepimizin insanlık vazifesidir.

Tek bir kadının, bir insanın uğradığı zulmün karşısında ayağa kalkmak öncelikle inancımızın gereğidir.

Kişinin “biricik hayatı” hiç kimsenin tekelinde değildir.

…Ve fiili duruma ceza, en üst seviyeden verilmelidir.

Ayrıca belirtmek isterim ki, Uluslararası sözleşmelere rağmen, 15 yılda kadına yönelik şiddetin 10 kat arttığını gösteren veriler, bu konuların ciddiyetle yeniden ele alınması ,başka çözüm yolları aranması gerektiği dikkat çekmektedir.” dedi.

Plaket Sahipleri

Üreten Girişimci Kadın Plaketi, gıda güvenliğinin kaybedildiği, şehir hayatının insanları hazır ürün tüketimine teşvik etmesi sebebiyle doğal beslenme alışkanlığının günden güne azaldığı, doğal ürünlere ulaşmanın zorlaştığı bir dönemde gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam bilinciyle, yaratılışında olan üretmek özelliği hayatına yansımış, başarılı bir kadın olarak, sadece ailesinin günlük yumurta ihtiyacını karşılamak üzere aldığı 10 tavuğun yumurtasına artan taleple çıktığı yolda 20 bin tavuktan günlük elde ettiği ortalama 5000 adet yumurta ile Kocaeli ve İstanbul Anadolu yakasında binlerce sofrada yerini alan Gezenyum Tavuk Çiftliği sahibi Mehtap Demirci’ye layık görülmüştür.

İyilik Plaketi, iyilik suya atılan taşın oluşturduğu halkalar misali yayılır. Önce iyilik yapanı mutlu eder. Sonra iyiliğe muhatap olanı, sonra iyiliğe şahit olanı ve sonra bundan haberdar olanı.. Ve halka büyüyüp gider. İşte bu halkların büyüyerek yayılmasına vesile olan bir kadın olarak, ülkemizin batısı Kocaeli’den, ülkemizin doğu illerine, muhtaç çocuklara ulaşmak üzere güzel yürekli insanlarla bir iyilik köprüsü kuran  Emine Kavakçı’ya layık görülmüştür.

Bağımlılıkla Mücadele Destek Plaketi, ailelerin, başta çocukları üzere bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak ve bu sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla karşılık beklemeden yol göstermek adına, örnek mücadele veren bir kadın olarak 2007 yılı itibariyle bağımlılıkla ilgili önemli bir mücadele veren, her yıl “Bağımlılıkla Mücadele” konulu 100’ü aşkın ücretsiz seminer veren  Zeynep Doğanay’a layık görülmüştür.

Onur Plaketi, yaşadığı hayatıyla, ahlakıyla ve yaptığı hizmetleriyle bu dünyada iz bırakmış ve örnek olmuş bir kadın olarak, ilmi, duruşu, ahlakı, dostluğu, cömertliği ve misafirperverliği gibi pek çok meziyeti ile tanıyan herkesin takdirine mazhar olmuş güzide bir kişilik olarak Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 14 Aralık 2020 Pazar günü bir yıldız gibi kayarak aramızdan ayrılan Saadet Partisi Karamürsel Eğitim Başkanı Merhum Şahizer Kıvanç’a layık görülmüştür.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL