“Hayatın her alanında başarıyla görev almaya devam edecekler”

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlama Mesajı   “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünü hep..

“Hayatın her alanında başarıyla görev almaya devam edecekler”

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlama Mesajı

 

“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek dünyada kadına bu hakkı veren devletlerin başında gelmektedir. Aynı dönemde Avrupa, Amerika ve Asya´daki birçok devletin bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Dünyanın pek çok ülkesinden önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması Türk Milleti için ayrı bir öneme sahip olmakla birlikte; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kadınlara verdiği değerin çok önemli bir göstergesidir.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız; eğitimden sağlığa, yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

 

Kadın, her şeyden evvel anne olmasıyla, toplumu ayakta tutan temel yapı taşı olan ailenin en önemli unsurudur. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir.

Peygamber efendimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır.” buyruğundaki anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşantımız boyunca doğumdan, ölüme her anımızda varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen kadınlarımızın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor;  tüm kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL