Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Haydar Akar’dan Zamlara Sert Tepki | Kocaelide Bugün
Güncel Manşetler

Haydar Akar’dan Zamlara Sert Tepki

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi düzenlemelerinin savunma sanayii fonuna yeni kaynaklar oluşturmak üzere yapıldığını söylemişti. Zamlara tepkiler sürerken konuya ilişkin açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; Hükümet üretimle değil,..

Haydar Akar’dan Zamlara Sert Tepki

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi düzenlemelerinin savunma sanayii fonuna yeni kaynaklar oluşturmak üzere yapıldığını söylemişti.

Zamlara tepkiler sürerken konuya ilişkin açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; Hükümet üretimle değil, vergiyle büyümeyi hedeflemiştir. Bunun arkası durgunluktur” dedi.

VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİ ÇEKMEYEN BİR İKTİDAR VAR

Akar, her fırsatta vatandaşın sırtına vergi ve zamları yükleyen AKP iktidarının bütçe açığını kapatmak için yine zamlara başvurduğunu söyledi. Akar, bu şekilde devleti yönetenlerin çok akıllı olmasına gerek olmadığını vurgulayarak, AKP yine kendine yakışanı yapmış ve fatura yine vatandaşa çıkarılmıştır dedi.

Araç sahibi olan vatandaşlara sürekli yük bindirildiğini belirten Akar, bu yalnızca MTV’inde 1300-1600 cc arasındaki aracın vergisi 1035 liradan 1449 liraya, 1601-1800 cc arasındaki araçların vergisi de 1827 liradan 2.557 liraya yükselecek. Yapılan zamlar bununla da kalmayacak devamında trafik sigortası, kasko zamları ile devam edecektir dedi. Otomobil fiyatlarına dikkat çeken Akar;

75 bin TL’ye satın alınan bir otomobilden devletin elde ettiği gelire örnek vererek.

Otomobilin Satış Fiyatı :  75.100 TL

Net Fiyat:  42.000 TL (Üretim ve bayi karı dahil)

OTV:  21.000 TL (Özel Tüketim Vergisi)

KDV:  11.340 TL  (KDV, burada vergininde vergisi alınıyor)

Trafik, Tescil:  152 TL

Trafik, Tescil hizmet bedeli:  280 TL

Toplam : 33.418 TL’sini vergiler oluşturuyor.

Bütün bunlara ilave olarak otomobili kullanırken yaktığınız her yakıtın litresi için %60 dolaylı vergi ödüyoruz. Kısaca 100 TL’lik yakıt aldığımızda bunun 60 TL’sini vergi olarak ödüyoruz. dedi. Akar son olarak Dünya da bu kadar vergi uygulayan başka bir tek ülkenin bulunmadığının altını çizerek, çünkü bu kadar vicdansız zam ve vergi uygulayan başka bir iktidar yoktur. dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL