Haydar Aliyev Kültür Evini Ziyaret

Vali Yavuz, Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evini Ziyaret Etti Vali Seddar Yavuz, Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği-Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesini ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V…

Haydar Aliyev Kültür Evini Ziyaret

Vali Yavuz, Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evini Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği-Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesini ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak, Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği Başkanı Bilal Dündar ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Vali Yavuz, derneğin çalışmaları, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı ve bir süre hasbihal ettiler.

Vali Yavuz burada yapmış olduğu konuşmalarında: “Hepinizin bildiği gibi tek millet, iki devlet vurgusu içerisinde Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin barış ve huzur içerisinde yaşaması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her türlü desteği vermeye her daim hazırız. Sizlerin refah içiresinde yaşaması bizim en önemli arzularımızdan bir tanesidir. Geçmişte yaşanan acı olayların tekrarlanmaması için var gücümüzle çalışmalıyız, birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimizi daha çok pekiştirmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman olduğu gibi kardeşlerinin yanında yer almayı bir şeref vesilesi olarak görmüştür.”

Konuşmaların devamın da ise Vali Yavuz şunları kaydetti: “Hocalı katliamı başta olmak üzere özellikle Karabağ’ında işgalden kurtarılması için şehadet şerbeti içmiş tüm askerlerimize, oradaki sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklı, huzurlu, bereketli bir ömür diliyorum. Siz değerli kardeşlerimizin de ilimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde refah içerisinde yaşamanız, toplumda tüm hizmetlerden faydalanmanız noktasında bizim elimizden bir şey gelirse bu konuda gerekli desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Kocaeli genelinde bütün kurum ve kuruluşlar ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazırlar. Bizde bundan çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu şehrin Valisi olarak sizleri bağrımıza basıyoruz, kucaklıyoruz. İnşallah bir daha hiçbir acı yaşanmaz ve halklar barış ve huzur içerisinde yaşarlar.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz beraberindekiler ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Azeri Evi Derneği arasında imzalanan protokolle eski Seka Kağıt Fabrikası lojmanlarından oluşan ve 220 metrekare büyüklüğündeki Kültür Evini ve daha sonra da Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Yetkilerin rehberliğinde ziyaretlerini gerçekleştiren Vali Yavuz, bir süre incelemelerde bulunarak böylesine önemli bir tarihin yaşatılmasında, gelecek nesillere aktarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, kolaylıklar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL