“Hayvanları koruma bilincimizin artmasını diliyorum”

Büyükakın’dan Hayvanları Koruma Günü Mesajı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Büyükakın, insanoğlu olarak içinde yaşadığımız dünya hayvanların, bitkilerin ve bizimdir,..

“Hayvanları koruma bilincimizin artmasını diliyorum”

Büyükakın’dan Hayvanları Koruma Günü Mesajı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Büyükakın, insanoğlu olarak içinde yaşadığımız dünya hayvanların, bitkilerin ve bizimdir, bu bilinçle hareket etmeli ve onlara da saygı göstermeliyiz dedi

 

İlk kez 1929 yılında dile getirilen Dünya Hayvanları Korum Günü, Türkiye’mizde ve özellikle Kocaeli’mizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl 90’ıncı kez kutlanacak olan Hayvanları Koruma günü nedeniyle bir mesaj paylaşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dünyayı paylaştığımız diğer canlıların da yaşamlarına saygı göstermemiz ve bu bilinçte olmamız gerektiğini vurguladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın mesajında, ”Medeniyet, hayvanları dışlamaz. Hayvanlara şiddet uygulanan bir yerde uygarlık geriler, ilkellik baş gösterir. Bir yavru kediyi, minicik bir kuşu, bir küçük köpeği anlamayan, insanı hiç anlayamaz. Hayvanların “ağzı var dili yok” deriz. Bir bakıma doğrudur. Fakat sevgiye, dostluğa zarafetle, sadakatle karşılık verirler. Savunmasız bir canlıya merhamet ve şefkat göstermeyenler, insan ilişkilerinde de vicdanlı davranamazlar. Hayvanlar karşısında belirginleşmeyen insanlık, toplum içinde, aile içinde de ortaya çıkmaz.

Hepimiz, çocukluğumuzda, yüzyıllar öncesine ait La Fontaine ve Ezop masallarıyla büyüdük. Bunlar, hayvanların birer insan gibi konuştukları, yaşadıkları masallardır. Binlerce yıl boyunca aslanı, leyleği, ağustos böceğini, kediyi, kargayı, karıncayı, tilkiyi adeta bir insan gibi tanıdık. Onların huylarını, hayatlarını, masalların renkli, heyecanlı dünyasından öğrendik. Bu masallar bize hayvanları sevdirdi. Bütün kültürlerde, hayvanlar hem gündelik hayatımızda, hem hikayelerde insanlara yoldaşlık ederler.

Dikkat edersek, dünyayı değiştiren büyük insanların da hayvanlarla barışık oldukların görürüz. Sevgili Peygamberimiz kedileri severdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün köpeği, Foks vardı. Yaşadığımız şehirde, bu coğrafyada bizler daha ziyade kedilerle, kuşlarla ve köpeklerle bir aradayız. Bu güzel hayvanlar bizden şefkat bekliyorlar. Onlardan yüz çevirmeyelim. Unutmayalım ki onlara gösterdiğimiz sevgi, bulunduğumuz çevreye ve dünyamıza duyduğumuz saygıdır.

Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne dek 100 binlerce sokak hayvanını aşıladık, kısırlaştırdık ve hasta, yaralı olanları tedavi ettik. Sokaklarımızdaki hayvanların kulaklarında plastik küpeler bulunuyor. Bu, onların aşılı ve zararsız olduklarını gösterir.

Çok şükür, Kocaeli’mizde, hayvanların dost oldukları biliniyor. Yine de daha duyarlı, daha sevecen ve koruyucu olabiliriz. Bir kediyi kucaklamak, bir köpeğin başın okşamak, onlara yiyecek, su vermek insanlığımızı pekiştirir. Sözlerime son verirken, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün, hayvan sevgimizi ve hayvanları koruma bilincimizi artırmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL