Hem Denetledi Hem Kutladı

Vali Yavuz, Hem Denetledi Hem Kutladı Trafik düzeni ve güvenliğinin arttırılması, trafik kurallarına uyum yönündeki farkındalığın sağlanması ve paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs..

Hem Denetledi Hem Kutladı

Vali Yavuz, Hem Denetledi Hem Kutladı

Trafik düzeni ve güvenliğinin arttırılması, trafik kurallarına uyum yönündeki farkındalığın sağlanması ve paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Trafik Haftası münasebetiyle Kartepe ilçesi sınırları içerisinde bulunan Özdilek Kontrol Noktasını ziyaret eden ve personelin Trafik Haftasını kutlayan Vali Seddar Yavuz, denetimlere de katılarak sürücülere uyarılarda bulundu.

Vali Seddar Yavuz’a Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Trafikten Sorumlu Şube Müdürleri eşlik etti.

Denetleme noktasından geçen sürücü ve yolculara Covit-19 tedbirleri kapsamında maske takmalarını ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını hatırlatan Vali Yavuz, Trafik Haftası münasebetiyle hazırlanan ‘Emniyet Kemerine Dikkat!’ adlı broşürleri dağıtarak, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, sözlerin devamında şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması, özellikle can ve mal kayıplarını büyük ölçüde azaltacaktır. Bunu sağlamak üzere Emniyet ve Jandarma teşkilatımız gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin gayretli ve büyük bir çalışma yürütüyorlar. Bu vesileyle emniyet ve jandarma teşkilatımıza, karayolları bünyesinde çalışan değerli arkadaşlarımıza huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Özellikle tam kapanma döneminde olmamız vesilesiyle polisimiz ve jandarmamız yoğun bir şekilde şehrimizin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturmak suretiyle denetimlerine devam ediyor. Yine şehir içerisinde muafiyet kapsamında bulunmayanların sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmemesi için yoğun bir denetim faaliyeti yürütüyoruz. Bunun dışında ayrıca bölge müdürlerimiz, il müdürlerimiz, il müdür yardımcılarımız, ilçe ve şube müdürlerimiz ile yardımcıları, kamu görevlileri hafta sonu da dahil olmak üzere tarafımızdan görevlendirilmiş olup, yapılan plan dahilinde denetimlerine aralıksız devam ediyorlar.”

69 Noktada Pazar Yerini Açacağız

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen Pazar Yerleri Genelgesi’ne ilişkin çalışmalara değinen Vali Yavuz:  İnşallah cumartesi günü de saat 10:00 ile 17:00 arasında ilimiz genelinde toplam 69 noktada Pazar yerini açacağız. Böylelikle özellikle üreticimizin yetiştirmiş olduğu ürünlerin tüketiciyle buluşturulması konusunda hükümetimizin almış olduğu bu kararı yerine getireceğiz. Pazar yerinde alacağımız tedbirler ve yoğunluğu arttırmayacak gerekli her türlü planlama tarafımızdan çalışılmış ve detayları en ince noktasına kadar belirlenmiştir. Dün gece 02:00’ye kadar emniyet ve jandarma birimlerimiz, belediye teşkilatımız, esnaf odaları birliği başkanımız, pazarcılar odası birliği başkanımız ve ilgili kurum müdürleri ile alınacak tedbirler konusu detaylı bir şekilde masaya yatırılmış, bugün de kaymakamlarımız kendi ilçelerinde yine konunun ilgilileriyle yoğun bir çalışma içerisindeler. 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günlerinde herhangi bir aksaklığa meydan vermeden vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi noktasındaki gerekli çalışmaları yapıyorlar.”

En Fazla Vaka Sayısı Görülen 5’nci İliz

Pandemi kuralları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, vaka sayılarının düştüğünü belirterek sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ancak halen en fazla vaka sayısı görülen 5’nci İliz. Dolaysıyla vaka sayılarının düşmüş olması bizi rehavete kaptırmasın. Özellikle vatandaşlarımızın kurallara uymasını bekliyoruz. Sitelerde de bir ayrıcalık söz konusu değildir. Sitelerle ilgili bazı tedbir kararları aldık, hayatın her alanında denetimlerimiz devam ediyor. Çocuklarımızı sokağa ve oyun parklarına bırakmayalım. Özellikle çocuk oyun gruplarının ve parklarının, parklardaki bankların kapatılması yönünde Kaymakamlarımıza, ilçe belediyelerine talimat verdik. Bu talimatımızı da yakından takip ediyoruz. Bir kez daha böylesine meşakkatli ve zor bir dönemde, herkesin fedakarlık yaptığı bir dönemde fedakarlıklarımızın boşa çıkmaması için çalışan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de uyarılarımıza harfiyen uyan, mazeret üretmeyen, bu konuda gerekli dikkati ve nezaketi gösteren Kocaelili kardeşlerimize yapmak istiyorum. Lütfen bize yardımcı olun ve kurallara uyun ki bu beladan bir an önce hep beraber kurtulalım.”

Herkes Aşısını Olsun

Aşılama konusunda sıkıntıları dile getiren Vali Yavuz: “Halen aşılanmada bir dirençle karşı karşıya olduğumuzu söylemek isterim. Elimizde yeterli aşı var. Lütfen sırası gelen herkes aşısını olsun. Çünkü pandemiden ancak aşılanarak çıkabiliriz. Dolaysısıyla aşı karşıtlığı yaparak, insanları aşıdan caydırarak varabileceğimiz bir yol yoktur. Bu süreçte bize destek olan basın mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü Kocaeli basını pandemi ve diğer çalışmalar konusunda kamuoyunu doğru bilgilendiren, saygın kurumların yer aldığı çok güçlü bir yerel basın. Tüm basın emekçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, kutluyorum.” dedi.

Kontrol noktalarında denetleme yapan ekipler tarafından sürücülere, dezenfektan, maske, bilgilendirici broşür, not defteri ve benzeri hediyeler dağıtıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL