Hem yürüyüş, hem de çevre temizliği

İzmit Belediyesinden her adımda daha temiz çevre etkinliği 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğaseverlerle birlikte 8,7 kilometrelik parkurda hem yürüyüş, hem de çevre temizliği gerçekleştiren İzmit Belediyesi keyifli bir etkinlikle farkındalık..

Hem yürüyüş, hem de çevre temizliği

İzmit Belediyesinden her adımda daha temiz çevre etkinliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğaseverlerle birlikte 8,7 kilometrelik parkurda hem yürüyüş, hem de çevre temizliği gerçekleştiren İzmit Belediyesi keyifli bir etkinlikle farkındalık oluşturdu

Çevre kirliliğine ‘Dur’ demek ve çevre koruma konusuna dikkat çekmek için etkinlik düzenleyen İzmit Belediyesi Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği Etkinliği’ ile farkındalık kazandırdı. Özellikle son günlerde adını sıkça duyduğumuz müsilaja (deniz salyası) geçtiğimiz mecliste tepki vererek “Yaşadığımız çevre, çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin bize emanetidir” diyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde bu hassasiyetini herkesle paylaşabilmek amacıyla geniş katılımlı çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğünün bir araya gelerek düzenlediği etkinlik Umuttepe’deki 8,7 kilometrelik doğal yürüyüş parkurunda yapıldı.

TÜM KOCAELİ BİR ARADA

Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği Etkinliğine; İzmit Belediye Başkan Yardımcıları; Emirşah Torun ve Nurettin Bulut, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı ve yardımcıları; Ayten Hamarat ve Aslı Kavas, İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Erenkaya, Olimpiyat Yıldızları Jimnastik Kulübü Başkanı Tolga Havuç, Kocaeli Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Demir, Türkiye Dağcılık Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Sinan Fakir, Bekirpaşa Masterlar Kulübü Başkanı Ersin Karaş, Kocaeli Masterlar Başkanı Elman Demir, Kocaeli Çevre Savunucuları Platformu Temsilcisi Çetin Güzel, Arızlı Mahalle Muhtarı Ruhan Menteş, Afet Gönüllüler Derneği Kocaeli Şubesi yöneticileri, Kocaeli Üniversitesi Kulüp temsilcileri, Rekreasyon Terapisi Uzmanları Derneği temsilcileri, İzmit Belediyespor’un izcileri, güreş takımı ve karate takımı, İzmit Belediyesi Spor Müdürü Mithat Ağa, İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Çetin Düzgün, İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Ethem Can, Temizlik İşleri Müdürü İsmail Göksu, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Demirkır, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Birim Sorumlusu Abdullah Kalkan, Sivil Savunma Müdürlüğü Birim Sorumlusu Rakıf Yel, İzmit Belediyesi Spor Müdürlüğü Organizasyon Birim Sorumlusu Necati Akkuzu, İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Spor Müdürlüğü çalışanları, sporcular, antrenörler, doğaseverler ve çevre dostu İzmit halkının katılım göstermesiyle büyük bir farkındalığa imza atıldı.

BAŞKAN YARDIMCILARINDAN TEŞEKKÜR

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Bulut, “5 Haziran Çevre Günü olması sebebiyle Spor Müdürlüğü’müz bir farkındalık oluşturmak istedi. Doğa yürüyüşü yapıp eş zamanlı olarak çevrede bulunan çöp ve plastik maddeleri topladık. Bu yürüyüşlerimiz Kocaeli’mizin, İzmit’imizin birçok yerinde devam edecek, herkesi bekliyoruz” dedi. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun ise, “Bilinçli toplum, duyarlı toplum, çevreye duyarlılık kazandırmak amacıyla İzmit Belediyemizin başlatmış olduğu bu etkinliği çok güzel bulduk. Süreklilik haline getirmeyi planlıyoruz. Hep beraber çevremize güzel şeyler kazandırmayı umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİK SÜREKLİ HALE GETİRİLECEK

Parkur öncesi herkese neşesiyle güç vererek tüm İzmit’in etkinlikleri dikkatle takip etmesini rica eden İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde İzmit Belediyesi olarak çevreye duyarlılığımızı ortaya koyabilmek adına bir yürüyüş hazırladık. Burada insanların etrafa attığı çöpleri de toplayacağız. Bundan sonra bu yürüyüşleri artırarak devam ettireceğiz. Bizleri, İzmit Belediyesini takip edin. Çevre için birlikte yürüyelim” şeklinde konuştu. Daha güzel günler adına İzmit Belediyesinin etkinliklerini kimsenin kaçırmaması gerektiğinin altını çizen İzmit Belediyesi Spor Müdürü Mithat Ağa ise “Hem doğa yürüyüşüyle hem de insanlarımızın attığı çöpleri toplayarak bir mesaj iletiyoruz. Davet ettiğimiz tüm doğaseverler geldi, katılanlara çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın daha önce de bize söylemiş olduğu gibi pandemi bittiği gibi herkesin spor yapması, doğa yürüyüşü yapması için elimizden geleni yapacağız. İzmit’i daha güzel tanıtmak hedefimiz. Bizi takip etsinler, inşallah daha güzel günler göreceğiz” ifadelerini kullandı.

MUHTARDAN ÇEVRE TEŞEKKÜRÜ

İzmit Belediyesinin çevre etkinliklerini çok beğendiğini belirterek, bu gibi faaliyetlerin artmasını talep eden ve bölgenin ev sahipliğini gerçekleştiren Arızlı Mahalle Muhtarı Ruhan Menteş, “Öncelikle böyle bir program düzenlediği için sayın Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ederiz. Doğa önemli, çevre önemli. Çevre temizliğiyle milletimize, İzmit halkına böyle bir örnek davranış sergilemesi bizi çok mutlu etti” sözlerini kullandı.

ZORLU PARKURDA NEFES NEFESE

İzmitliler, Cumhuriyet Parkı’ndan kalkan otobüslerle Umuttepe’de bulunan 8,7 kilometrelik parkura hareket etti. Doğanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek adına bugünden kirletmemenin önemini belirterek orta zorluktaki parkuru tamamladı. Umuttepe Yeşil Parkur’da hem bölgeyi çöplerden arındıran, hem doğa yürüyüşüne çıkarak pandeminin olumsuz etkilerinden biraz olsun sıyrılan İzmitli çevreciler, aynı zamanda bölgedeki sahipsiz köpeklere yürüyüş boyunca mama vererek iyilik döngüsünü tamamlamış oldu.

TEMİZLİK SONRASI ÖDÜL

Parkuru tamamlayan tüm İzmitliler yorgunluğunu atmak ve temiz havada ödüllerine kavuşmak adına Umuttepe Kent Ormanı’nda toplandı. Yemeklerini yiyip çaylarını içen tüm doğaseverler böylesi güzel etkinliklerde her zaman bir araya gelmeyi talep ettiklerini belirterek, bu farkındalığa imza atmalarını sağlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e sonsuz teşekkürlerini iletti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL