‘’Her şey sizinle başlar’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları 9. Dönem Aile Okulu’nun üçüncü dersini MEB Strateji Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk verdi. Öztürk, son derece içten ve interaktif bir sunumla..

‘’Her şey sizinle başlar’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları 9. Dönem Aile Okulu’nun üçüncü dersini MEB Strateji Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk verdi. Öztürk, son derece içten ve interaktif bir sunumla gerçekleştirdiği derste, çocuk yetiştirmenin evrensel kurallarını anlattı. Bu kurallar içinde hayatın sırrını da açıklayan Öztürk, “Her şey sizinle başlar. Çünkü beklediğimiz şey çoğunlukla gelmez. Başlattığımız şey de biter. Tebessümü siz başlatırsanız, karşılığında alacağınız tebessümdür. Hayatın sırrı insanın pozitif bakış açısındadır” dedi. 

ÇOCUK YETİŞTİRMENİN PÜF NOKTALARI

9. Dönem Aile Okulu’nun üçüncü dersi Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. MEB Strateji Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk’ün  “Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları” konu başlığıyla verdiği üçüncü derse KO-MEK kursiyerleri yoğun ilgi gösterdi. 

KO-MEK’İ AİLE OKULU PROJESİ İÇİN KUTLADI

Mehmet Baki Öztürk, ilgiyle izlenen derste çocuk yetiştirmenin evrensel kurallarını, yapılan bilimsel araştırmaların ışığında KO-MEK kursiyerleri ile paylaştı. Ailenin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik durumunun yükselmesiyle çocukların akademik başarısının yükseldiğine dikkat çeken Öztürk, “Bu evrensel kuralın KO-MEK tarafından Aile Okulu ile gerçekleştirdiğini görmek beni son derece memnun etti. Bu nedenle KO-MEK’i kutlarım. Zira Aile Okulu faaliyetleri sizin bilinçlenmenizi yükseltecek ve bu da doğal olarak çocuğa olumlu şekilde yansıyacak” dedi.

 HAYATIN SIRRI: HER ŞEY SİZİNLE BAŞLAR

Mehmet Baki Öztürk, çocuk yetiştirmenin evrensel kuralları içinde son derece önemli bir maddeyi de KO-MEK kursiyerleriyle paylaştı. Hayattın sırrını bu kural içinde açıklayan Öztürk, “Her şey sizinle başlar. İşte bu hayattın sırrıdır. Beklediğimiz şey çoğunlukla gelmez. Başlattığımız şey ise biter. O nedenle her şey bizimle başlar. Eğer size yeni bir başlangıç lazımsa, bakış açınızı değiştirmeniz gerekir. Eksikliklerinizi diğer olumlu yönlerinizle değiştirin ve karşınızdakinin de eksikliklerinin yerine olumlu yanlarını görün” dedi. 

HEM GÜLDÜLER HEM ÖĞRENDİLER

Öte yandan Mehmet Baki Öztürk, hayatın sırrını KO-MEK kursiyerlerine uygulamalı olarak anlattı. Kursiyerlerin birbirlerine bakmalarını ve gülümsemelerini isteyen Öztürk; “Bakın biri size gülümsediği zaman siz de ona gülümsüyorsunuz. Hayatın sırrı da burada. Çünkü o gülümsemeyi siz başlattınız. Her şey sizinle başlar” dedi. Kursiyerler, Öztürk’ün interaktif şekilde gerçekleştirdiği dersi dinlerken, hem eğlendi hem de en iyi şekilde öğrenme şansı yakaladı.

3-6 YAŞ EN ÖNEMLİ DÖNEM

Aile Okulunun üçüncü dersinde çocuk yetiştirmenin evrensel kuralları örnek, yapılan bilimsel araştırmalar ve tecrübeler ışığında KO-MEK kursiyerleriyle paylaşıldı. Mehmet Baki Öztürk ilgiyle izlenen deste insan kişiliğinin 3 ile 6 yaş arasında şekillendiğini kaydederek, “Bu dönemde çocuk en fazla annesiyle birlikte. Okul öncesindeki davranışları tetikleyen unsurlar ailede başlıyor. Araştırmalar şunu gösteriyor ki, ailede geliştirilemeyen davranışlar, eğitimle bir yere taşınamıyor. O nedenle çocuğun 3-6 yaş arasındaki dönemi karakterinin de şekillenmesi nedeniyle en önemli dönemidir” dedi. 

HERŞEY IQ DEĞİL

Öztürk, ailelerin çocukların sadece akademik başarısına olan odaklanmasına da değindi. Bunun son derece yanlış bir tutum olduğunu ifade eden Öztürk, annelere seslenerek, “IQ her şey demek değildir. Zekâ hayatın belli bir zaman diliminde bize fayda sağlıyor. Binlerce araştırmada görülüyor ki, duygusal zekâsı fazla olan çocuklar IQ’su yüksek çocuklardan daha başarılı oluyorlar. O nedenle çocuklarınıza başarısızlıklarında asla hakaret etmeyin. Onun duygusal zekâsını tetikleyen davranışlar içinde olun” diye konuştu. 

ÇOCUĞA NASİHAT YERİNE ONUN AKLINA KONUŞUN

Çocuğa nasihat etmek ile ilgili fikirlerini KO-MEK kursiyerleri ile paylaşan Mehmet Baki Öztürk, “Nasihat yerine, çocuğun aklına, yüreğine konuşmak gerekir. İnsanın aklına konuşmak için bilgelik, kalbine konuşmak için ise sevgi lazım. Sizleri Aile Okulu’na katıldığınız için bu nedenle bir kez daha kutlarım. Çünkü buradan elde edeceğiniz bilgelikle çocuğunuza katkı sunabilirsiniz. Sevginizle de onun yüreğine konuşur ve ona ulaşırsınız” dedi. 

SORULARI YANITLADI

Dersin sonunda Mehmet Baki Öztürk, KO-MEK kursiyerlerinin sorularını yanıtladı. MEB Strateji Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, “Çocuk Yetiştirmenin Püf Noktaları” başlıklı dersinin ikinci seansını ise aynı gün öğleden sonra Gölcük Kongre Sarayı’nda Gölcüklü kursiyerler için verdi. 

SON DERS 27 KASIM SALI GÜNÜ

9. Dönem Aile Okulunun son dersi 27 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek. Son dersi “ Medya ve Aile” konu başlığıyla Dr. Ravza Cihan verecek. Son ders 10.00-12.00 arasında İzmit Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda, öğleden sonra ise 14.00-16.00 arasında Gölcük Kongre Sarayı yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL