Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Hizmetin partisi siyaseti olmaz" | Kocaelide Bugün

“Hizmetin partisi siyaseti olmaz”

İzmit Belediyesi Temmuz dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında toplandı. Mecliste 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Hürriyet meclis gündem maddelerine geçilmeden önce önemli gün ve..

“Hizmetin partisi siyaseti olmaz”

İzmit Belediyesi Temmuz dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında toplandı.

Mecliste 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Hürriyet meclis gündem maddelerine geçilmeden önce önemli gün ve haftalarla ilgili görüşlerini dile getirdi.

KARA BİR LEKE

Başkan Hürriyet, Sivas katliamı ile ilgili olarak “ bundan tam 26 sene önce bugün Sivas’ta ülke tarihine kara bir leke olarak geçen bir katliam yaşandı. Tüm Türkiye’nin gözleri önünde 35 vatandaşımız diri diri yakılarak hayatını kaybetti. İnsanlığı, kardeşliği birlik ve beraberliği istemeyen, kendi menfaatleri için insanları birbirine kırdırarak ülkemizi güçsüz kılmak isteyen karanlık güçleri ve maşaları sadece ülkemize değil, insanlık tarihine kara leke sürmüştür.  Madımak otelinde 26 yıl önce hayatını kaybeden insanlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, katliamı gerçekleştirenleri ve destekleyenleri bir kez daha lanetliyorum” şeklinde konuştu.

ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR GÖSTERMESİN

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili olarak da “ 15 Temmuz’da anayasal düzeni yılmak, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe teşebbüsü aziz milletimizin kararlı duruşu ve demokratik iradesine sahip çıkması sayesinde bertaraf edilmiştir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler ve sağlıklar diliyorum” dedi.

TÜYSÜZLER’DE SINIR SORUNU

Tüysüzler Mahalle muhtarlığının  Kabaoğlu ile aralarındaki sınır sıkıntısıyla ilgili olarak konuşan Başkan Hürriyet “ Tüysüzler mahalle muhtarımızın sınırların değişmesiyle ilgili bir talebi var. Hassas bir konu. Konuyu komisyonlarda detaylı şekilde görüşelim. Komisyonlarda muhtarların da   görüşünü alıp öyle karar veririz” dedi.

Mecliste belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere araç kiralanması ile ilgili olarak Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yazısı detaylı görüşülmek üzere komisyona gönderildi.

KOMİSYONA HAVALE

Emeklilikte yaşa takılanların çocukları, asgari ücret ile çalışanlara ve işsiz gençlere düğün salonlarının ücretsiz tahsis edilmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün yazısı detaylı görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi. Hürriyet konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “ Vatandaşlara kolaylık sağlamak  için bir çalışma olacak. Engellilerle birlikte bu kolaylıktan emeklilikte yaşa takılanların çocukları, asgari ücret ile çalışanlara ve işsiz gençler de yararlansın istiyoruz. Yapıcı eleştirinin her zaman başımızın üstünde yeri vardır.”

CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜM

Mecliste Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesi de tartışıldı.

Başkan Hürriyet bu konuyla ilgili olarak da  şunları söyledi:“ hizmetin partisi siyaseti olmaz. Cedit’te neler yapılması gerektiğini oturup konuşmamız gerekir. Proje hem mahallemiz için hem de İzmit için saatli bir bomba. 16 katlı beton binalar yapılacak. Yeşil alanlar, sosyal donatıları az. Belediye bir şey almıyor ama çok şey veriyor. Cami, okul, gibi alanları biz yapacağız. 8 milyonu hak sahiplerine olmak üzere 12 milyona yakın bir meblağ belediyemiz kasasından çıkması gerekir. Bu proje için İzmit adına üzülüyorum. Vatandaşı mağdur etmemek adına sorunu çözmek istiyoruz. Vatandaş projeden  memnun ve mutlu değil. Devlette devamlılık esastır. Eski başkanın imzaladığı bir projeyi  devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız.”

Bir sonraki meclisin 6 Ağustos Salı saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL