Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
'Hoşgörü Yolu' ekibi ile 'Paşasuyu Su Kemerleri'nde yürüyüş | Kocaelide Bugün

‘Hoşgörü Yolu’ ekibi ile ‘Paşasuyu Su Kemerleri’nde yürüyüş

İzmit Belediyesinin Nisan ayında yeniden düzenlediği Yürüyüş parkuru yürüyüş gruplarının göz odağı oldu.   İzmit’in Paşasuyu mevkiinde ki yürüyüş parkuru Hoşgörü Yolu Ekibinin de katlılarıyla İzmit Belediyesi tarafından temizlendi ve..

‘Hoşgörü Yolu’ ekibi ile ‘Paşasuyu Su Kemerleri’nde yürüyüş

İzmit Belediyesinin Nisan ayında yeniden düzenlediği Yürüyüş parkuru yürüyüş gruplarının göz odağı oldu.

 

İzmit’in Paşasuyu mevkiinde ki yürüyüş parkuru Hoşgörü Yolu Ekibinin de katlılarıyla İzmit Belediyesi tarafından temizlendi ve yürüyüşe açıldı. Bölgede 7 adet ayakta su kemeri bulunmakta. Roma döneminde önemli kentlerden olan Nikomedia (İzmit)’in su ihtiyaçlarını karşılamak için İmparator Trajan döneminde MS 111-113 seneleri arasında Vali Plinius tarafından yapılan su kemerleri de parkura dahil edildi.

Hoşgörü Yolu Ekibi; “Parkurun temizlenmesi ile İzmit tarihinin gereken önemi kazanması ve kemerlerin turizme açılarak korunmasının önünün açılmasını hedeflediklerini” söyledi.

Aynı ekip su yolu video belgeseli için de çalışıyor

Kocaeli’nin önemli kültür rotalarından olan “Hoşgörü Yolu” ekibi Kocaeli’nin 21 adetten oluşan su kemerleri ve su yollarının konu alındığı birde Belgesel hazırlıyor. Belgeselde kemer görselleri yanında tarihi bilgilerde yer alıyor. Belgesel ile Kocaeli’nin doğa turizmi yanında tarih turizminde de önem kazanması hedefleniyor. Pandemi süreci ile yavaşlayan çalışmalar yasakların bir nebze gevşemesi ile tekrardan devam ediyor.

“Latifeyle Geziyorum” ekibinden Paşasuyu Su Kemerleri ziyareti.

Genellikle doğa yürüyüşleri ile bilinen ekip, Burak Tuncay rehberliğinde Paşasuyu Su Kemerleri’nde  toplam 8,5 kmlik parkurda yürüyüş gerçekleştirdi. 37 kişiden oluşan Latife Kızıltaş Coşkun ve Şenol Coşkun önderliğindeki ekip doğa, yürüyüş, yüzme ve tarih ile neşeli anlar yaşadı. Grup lideri Latife Kızıltaş “Hemen yanı başımızda, İzmit’e bu kadar yakın çok değerli tarihi yerler var. Belediyemizin bunlara önem vermesi ve temizliklerini yapması çok güzel. Grubumuz ile tarihi önemi olan su kemerlerini yürümek bizi mutlu etti.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL