Hürriyet çöp konteyneri prototiplerini inceledi

İzmit Belediyesi kendi ürettiği çöp konteynerlerini kullanacak     İzmit Belediyesi kendi imkanlarıyla 2 tip çöp konteyneri üretti. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, satın alınan çöp konteynerlerinden yarı..

Hürriyet çöp konteyneri prototiplerini inceledi

İzmit Belediyesi kendi ürettiği çöp konteynerlerini kullanacak

 

 

İzmit Belediyesi kendi imkanlarıyla 2 tip çöp konteyneri üretti. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, satın alınan çöp konteynerlerinden yarı yarıya ucuza mal edilen ve kullanım ömrü daha fazla olan konteynerleri inceleyerek üretime katkı sağlayan personele emeklerinden ötürü teşekkür etti

 İzmit Belediyesi ‘Üreten Belediye’ vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2 tip çöp konteyneri üretildi. Üstelik üretilen konteynerler satın alınan konteynerlerden hem yarı yarıya daha ucuz hem de malzeme kalitesi olarak daha kaliteli.  800 litrelik ve 400 litrelik olarak üretilen 2 ayrı prototipin önümüzdeki süreçte geliştirilmesi ve üretim kapasitesinin arttırılması amaçlanıyor.

BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Üretim istenilen düzeye ulaştığında da İzmit Belediyesi artık tamamen kendi öz gücüyle imal ettiği çöp konteynerlerini kullanacak.  İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Gültepe’deki şantiyesini ziyaret ederek üretilen çöp konteynerlerini inceledi, üretimde emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.

“ÇABALAR SONUÇ VERDİ”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Temizlik İşleri Müdürlüğünün Gültepe’deki şantiyesinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Burada çalışan ustalarımızın yakın zamanda model olarak, deneme amaçlı çöp konteyneri üretme çabaları vardı.  Bu çabalar sonuç verdi. Normalde biz bu ürünleri dışarıdan hazır alıyoruz. Göreve geldiğimizden beri kendi atölyelerimizde kendi imkanlarımızla, kendi kaynağımızla daha fazla nasıl üretebiliriz ve dışarıdan aldığımız ya da alacağımız ürünleri nasıl azaltabiliriz hep buna kafa yoruyoruz, emek harcıyoruz.

“2 AYRI MODEL OLUŞTURULDU”

Bundan sonra çöp konteynerlerimizi kendi emeklerimizle kendi atölyelerimizde daha az maliyetle ve tabii ki kendi öz gücümüzle üretmeye başlıyoruz. Arkadaşlarımız örnek olarak 2 ayrı modelde çalıştılar. Bu 2 ayrı model de dışarıdan aldığımız ürünlerin yarı fiyatına ürettiğimiz çöp konteynerleri. Bu konuda emek harcayan Temizlik İşleri Müdürlüğümüze, değerli başkan yardımcılarımıza ve değerli emekçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Bunu kendilerine görev edinip halkımız için nasıl üretebiliriz ile ilgili kendilerine sorumluluk yükleyip böylesi bir üretime destek vermeleri kıymetli. ‘Üreten Belediye İzmit Belediyesi’ vizyonumuzla yolumuza devam edeceğiz. Bunu daha seri bir şekilde daha fazla sayıda nasıl üretiriz diye bundan sonra ona çalışacağız. Belki de kendi ihtiyacımızı tamamen kendimiz karşılayacağız. Bundan sonra belki de hiç satın alma yoluna gitmeyeceğiz.

“AZ MALİYETLE ÇOK ÜRETİM”

Bu üretimle giderlerimizi düşürmüş oluyoruz. Hep söylediğimiz gibi milletin parasını harcıyoruz. Bu harcadığımız para da yetim hakkı var bunu korumak çok önemli. O yüzden de biz daha az maliyetle daha çok üreterek İzmit’e ve İzmitlilere nasıl hizmet ederiz hep bunun derdindeyiz. İzmit bizim ailemiz sonuçta. Bu aileye hizmet etmek bizim görev ve sorumluluğumuz. Ustalarımız güzel ve kaliteli bir üretim yaptı. Her şeyi hazır almak kolaydır ama üretmek çok kıymetlidir. Kendi öz gücümüzle üretmek ve sahada ürettiğimizi görmek İzmit’i ve İzmitlilerin bundan memnun olmasını sağlamak ayrı bir haz.”

“SATIN ALDIKLARIMIZIN YARI FİYATINA ÜRETTİK”

Temizlik İşleri Müdürü Cemal Derya gerçekleştirilen üretime dair yaptığı konuşmasında, “ 2 tip konteyner ürettik. Birisi 800 litrelik standart saha konteyneri. Diğeri 400 litrelik köy tipi dediğimiz yoğunluğun olmadığı yerlerde kullanabileceğimiz konteynerler. Bunlar sac kalitesi olarak ve kaynak kalitesi olarak dışarıdan aldığımız konteynerlerden daha kaliteli ürünler. Üstelik bu konteynerler satın aldığımız ürünlerin yarı fiyatına üretildi. Bugün piyasa şartlarında çoğu firma teklif vermekten dahi çekiniyor.

“2 KAT DAHA UZUN ÖMÜRLÜ”

Biz de bu sıkıntılardan yola çıkarak böyle bir üretim gerçekleştirdik. Bunlar prototip konteynerler, geliştirilecekler. Kendimize ait bir model belirleme yoluna gideceğiz. Ürettiğimiz konteynerler satın aldığımız muadillerine göre 2 katı daha uzun ömürlü ve kaynağımız tamamen sızdırmaz. Üstelik geri dönüştürülebilir bir şekilde tasarlama yoluna gideceğiz. 5 sene sahada kullanıldıktan sonra tamiratın ardından 2-3 sene daha kullanılabilecek konteyner tipi üzerinde çalışıyoruz. İnşallah bu konuda da başarılı olacağız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL