“İki Devlet Bir Millet”

Azerbaycanlı Gençlerden Yarışma   Azerbaycan Bakü’de faaliyet gösteren Gençlerin Töhvesi İçtimai Birliği, Türkiye’den de katılıma açık olan resim, makale ve karikatür konulu yarışmanın başvuru süresinin 25 Ekim’e kadar uzatıldığını açıkladı..

“İki Devlet Bir Millet”

Azerbaycanlı Gençlerden Yarışma

 

Azerbaycan Bakü’de faaliyet gösteren Gençlerin Töhvesi İçtimai Birliği, Türkiye’den de katılıma açık olan resim, makale ve karikatür konulu yarışmanın başvuru süresinin 25 Ekim’e kadar uzatıldığını açıkladı

Merkezi Azerbaycan’da olan Gençlerin Töhvesi İçtimai Birliği, tarafından Mehseti Huseynova’nın Proje koordinatörlüğü’nde yürütülmekte olan Zafere Doğru Adımla Yarışma Projesi’nin başvurur süresi’nin uzatılması nedeniyle bir açıklama yapan Dernek Başkanı Asim Veliyev, “Bu yarışma Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin daha genç nesillere aktarılması açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Gençlerin Töhvesi İçtimai Birliği Başkanı Asim Veliyev konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İki Devlet Bir Millet, anlayışını gönülden benimsediğimiz tarihi dost ve kardeş Azerbaycan ile işbirliği çerçevesinde “Karabağ Zaferi”nin 1. yıl dönümü münasebetiyle 16-25 yaş arasındaki gençlerimiz arasında kısa video senaryosu, karikatür-resim, makale ve genç gazeteciler arasında makale yarışması düzenliyoruz.
Gençlerin Töhvesi İçtimai Birliği, Azerbaycan Bakü merkezli bir sivil toplum kuruluşu olup, uzun yıllardır çocuklara ve gençlere yönelik destek faaliyetini sürdürmekte ve Türkiye’de çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmaktadır. Son Başvuru Tarihi: 25 Ekim 2021’dir.” dedi.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ
I. Yarışmanın amacı
– Bilindiği üzere topraklarının bir kısmı 25-30 yıllık süreçte düşman işgali altında kalan dost ve kardeş Azerbaycan, 2020 yılında Türkiye’nin de katkılarıyla kazandığı savaşta Dağlık Karabağ bölgesini işgalden kurtarmıştır. 44 günlük vatan savaşında cesur, muzaffer Azerbaycan Ordusunun harp meydanında yazdığı kahramanlık destanlarının genç nesiller arasında yaygınlaştırılması; iki ülkeye ait olan bu ortak zafer bilincinin Türk gençleri arasında oluşturulması ve Türkiye- Azerbaycan dostluğunun pekiştirilmesi projenin temel amacıdır.
II. Yarışmanın şartları ve kuralları
– Yarışmaya farklı alanlarda yeteneği olan 16-25 yaş aralığı tüm gençler serbestçe katılabilir.
– Eserler online ortamda e-posta (müsabaka_turkiye2021@hotmail.com) ile gönderileceğinden eser sahibinin ismi, soyadı, doğum tarihi ve telefon numarası gibi tüm bilgileri eserle birlikte gönderilirken dosya veya eser üzerine yazılmalıdır.
– Yarışmaya sunulacak her türdeki eser; Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve dostluğu üzerine olmalı ve eser sahibince Karabağ zaferinin manevi temasına uyumlu görsel, yazılı veya işitsel biçimde vurgu yapılmalıdır.
1-Resim- Karikatür :
– Resim ve karikatürler siyah-beyaz veya renkli olabilir. – Kalem veya boya ile çizilebilir.
2-Kısa video senaryosu :
– Çekilecek kısa video süresi 3-5 dakikadan fazla olmamalıdır;
-Katılımcılar kısa video türünü seçmekte serbesttir. (flashmob, video klib, röpörtaj, mülakat
vs.);
– Katılımcı müsabakaya yalnız bir kısa video senaryosu sunabilir;
3- Serbest Makale :
– Makaleler 2-5 sayfa hacminde olmalıdır;
– Times New Roman veya Arial yazı tipi ile, 14 punto büyüklüğünde olmalıdır;
– Metnin uzunluğu 700 kelimeden fazla olmamalıdır.

4- Genç Gazeteciler Arasında Makale :
Yazıların hacmi 1 sayfa (A3), sayfa soldan – 25 mm, sağdan – 15 mm, yukarı və aşağıdan – 20 mm boş alan olmakla (Times New Roman yazı tipinde (12), 9-11 bin karakter aralığında / 1 satır aralığı ile yazılmalıdır;
Yazılar ulusal veya yerel gazeteler ile online medya platformlarında 20 Ekim 2021 tarihine kadar yayımlanmalı ve yazının sonunda “Karabağ Zaferi”nin yıl dönümü münasebetiyle “Zafere Doğru Adımla” projesi kapsamında yazılmıştır” notu yazılmalıdır ;
Yazılar orijinal olmalı, yani ilk defa müsabaka döneminde medyada yayımlanmalıdır;
Yazı Türkiye Türkçesi’nde yayımlanmalıdır;
Müsabakaya sunulan yazı yayımlanan gazetenin sayfası taranarak jpeg veya pdf versiyonda,
yazı yayımlanan sitenin bağlantısı ve yazarın ismi, soyadı, baba adı, doğum tarihi ve telefon numarası yazılarak müsabaka_turkiye2021@hotmail.com adresine gönderilmelidir.
II Ödüllendirme
Müsabaka Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilmektedir. Yarışmada I, II, III. dereceleri elde edecek gençler, merkezi Azerbaycan’da bulunan “Gençlerin Töhvesi İçtimai Birliği” derneği tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecekdir. Her iki ülkede yapılacak ödül törenine ilişkin program Kasım ayında yapılacak değerlendirmeden sonra açıklanacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL