İl Ambulans Servisinde nöbet değişimi

Dr. Serhat Karatepe İl Ambulans Servisi Başhekimliğini Dr. Cihad Nazım Çaka’ ya Gerçekleşen Törenle Devretti. Düzenlenen törene Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Başkanlar, Başkan Yardımcıları ve çalışanlar..

İl Ambulans Servisinde nöbet değişimi

Dr. Serhat Karatepe İl Ambulans Servisi Başhekimliğini Dr. Cihad Nazım Çaka’ ya Gerçekleşen Törenle Devretti.

Düzenlenen törene Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Başkanlar, Başkan Yardımcıları ve çalışanlar katılım sağladı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney devir teslim töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında “Sağlık tesisimizde yıllarca Başhekimlik yapan Serhat bey bugün görevi Cihad bey’e devrediyor. Serhat bey de inşallah bundan sonra Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmiş olacak. Aynı zamanda Başhekim Yardımcılarımız Dr. Levent Karakuş ve Dr. Yusuf Çolular arkadaşlarımızda Başhekim Yardımcısı olarak görevlerine başlamış durumdalar. Kendilerine hayırlı olsun temennilerimizi iletmek üzere buradayız” diyerek 112 Sağlık Hizmetlerinin öneminden bahsetti.

Kocaeli de Acil Sağlık Hizmetleri Büyük Bir Başarı ve Özveri İle Yürütülüyor
Ergüney “Kocaeli büyük bir ilimiz ve Marmara bölgesinde çok kritik konumda olan Asya ile Avrupa’yı ve Akdeniz’i bağlıyor. Dolayısıyla trafik hareketliliği çok yüksek, sanayisi gelişmiş olan ve bu nedenle gündüz nüfusu gece nüfusunun iki katı olan bir il. Dolayısıyla ilimizde acil sağlık hizmetleri çok önem kazanıyor. Sağlık Bakanlığımızın bize çizdiği yol ve rehberliğinde yaptığımızı çalışmaların çok büyük rolü var. Yerelde de arkadaşlarımızın özverili çalışmaları şüphesiz çok etkili. 112 yüzlerce çalışanı olan çok büyük bir camia. İlimizde şuanda 42 adet istasyon, 70 adet ambulansımızla 7/24 esasına göre Acil Sağlık hizmeti veriliyor. Cihad bey çok tecrübeli bir arkadaşımız ve bu görevi yüzünün akıyla yürüteceğine inanıyoruz. Serhat bey’e de hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

“Türkiye’ye Örnek Olacak 112 İstasyonlarını İlimize Kazandıracağız”
Yakın bir zamanda Türkiye’nin en güzel 112 istasyonlarını Kocaeli’ye kazandırmış olacağız. Şu anda 10 adet 112 istasyonu için ilimizin değişik bölgelerinde arsa ve imar problemleri halledilmiş durumda. Sağlık Bakanlığı’ndan bütçesi ayarlandı, proje ihalesi yapıldı, proje çizimleri yapılıyor. İnşallah 2-3 ay içerisinde ihale etmiş olacağız. Böylelikle hem ilimizdeki 112 istasyon sayısı artmış olacak, hem de bir kısmını yenilemiş olacağız. Bu istasyonlarımız yaklaşık 170 metrekare büyüklüğünde olacak ve her personelin kendine mahsus 25m² büyüklüğünde odası olacak, her odada banyo, wc olacak, ayriyeten 30 m² ortak etkinlik salonu olan bir konsept. 112 istasyonlarımız hem içerdeki çalışma koşulları hem de dış görünüşü ve mimarisi ile Türkiye’ye örnek olacak. İnşallah 1 yıl içerisinde ilimize bu istasyonları kazandıracağız. Serhat bey’e yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Cihad bey’e ve ekibine hayırlı olsun dileklerimi sunuyor, başarılar diliyorum” dedi.

Görevimizi En İyi Şekilde Yapma Gayretinde Olacağız
Dr. Cihad Nazım Çaka “Öncelikle Sayın İl Sağlık Müdürüm ve Sayın Başkanıma bu görevi bana uygun gördükleri için teşekkür ediyorum. Verilen sorumluluğun farkındayım, daha öncesinde emeklerinden ötürü Serhat bey’e teşekkür ediyorum. 112 bir ekip işi elimizden geldiğince en iyi şekilde görevimizi yapmak için gayret edeceğiz.” dedi.

Acil Sağlık Hizmetlerinin Geliştirilmesi İçin Çaba Sarf Ettik
Dr. Serhat Karatepe “Ekibimle beraber elimden geldiği kadar Acil Sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için çaba sarf ettik. Cihad bey’in bundan sonra bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Bu Görevi Layıkıyla Yerine Getireceğine İnanıyorum
Dr. Arzu Aşı “Cihad arkadaşımıza hayırlı olsun diliyorum. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğini düşünüyorum. 112 ailesi çok büyük ve kalabalık bir camia. Bu görevi yapan ve ilimizdeki acil sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesine destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cihad bey’e yeni görevinde başarılalar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Dr. Cihad Nazım Çaka kimdir?
Dr. Cihad Nazım Çaka 1983 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2014-2017 yılları arasında İzmit1 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda çalıştı. 2017 Mayıs ayından bu yana İl Ambulans Servisi Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Cihad Nazım Çaka evli ve bir çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL