İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

2019 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İlçe Kaymakamları,  İl Planlama ve Koordinasyon  Müdürü..

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

2019 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İlçe Kaymakamları,  İl Planlama ve Koordinasyon  Müdürü Mahmut Baytüz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İlçe Belediye Başkanları ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “İl Koordinasyonumuzun değerli üyeleri hepiniz hoş geldiniz. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığımızın 2019 yılı İl Koordinasyon toplantılarının Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda dört kez yapılması konusundaki talimatları doğrultusunda bugün yılın son toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Kocaeli ilinde 2019 yılında kamu kurumları ve yerel yönetimlerimiz tarafından toplam 509 proje uygulanmaktadır. Dönem sonu itibariyle biten proje sayımız 106, devam eden proje sayımız 302, ihale aşamasında bulunan proje sayımız 36, yeni ihalesi yapılan proje sayımız 9 ve henüz başlanamayan proje sayımız ise 56’dır. 2019 yatırımlarının proje tutarı 12 Milyar 929 Milyondur. 2019 yılı ödenek toplamı 2 Milyar 408 Milyon liradır. Dönem sonu itibariyle ödeneklerden yapılan toplam harcama da 1 Milyar 396 Milyon lira ve  ilk 9 aylık dönem içerisinde fiziki nakli gerçekleşmemiz %58’dir.

 İçişleri Bakanlığımız  Tarafından İl Yatırım Takip Sistemi Kullanımı açılmıştır.

 İlk defa yatırımcı kurum ve kuruluşlardan yatırım izleme raporları bu toplantı öncesinde kağıt ortamında istenmemiştir. Bunun yerine İçişleri Bakanlığımızın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca geliştirilen İl yatırım takip sistemiyle yatırımcı kurum ve kuruluşların kullanımına açılarak yatırımlarla ilgili veriler bu sistem üzerinden alınmıştır. Bunda sonra yatırım izleme raporları için bu sistem kullanılacaktır. Her koordinasyon kurulu toplantısından önce sisteme veri girişlerinin doğru, eksiksiz ve zamanında yapılması için ilgili kurum amirleri tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesi büyük önem taşımaktadır. İl içerisinde çözümlenebilecek sorunları ilgili kurumlarımızla görüşerek çözüm üretmeye gayret gösterelim. Çözemediğimiz sorunlar varsa mutlaka Valiliğimize akarın ve burada konuyu değerlendirelim. Özellikle arkadaşlarımızdan yatırımların yerinde incelenmesi, takip edilmesi ve herhangi bir olumsuzluk varsa bunların rapor edilerek bize bildirilmesini özellikle istiyorum. Yatırımların bir an önce tamamlanması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Katılımlarınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diyen  Vali, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Aksoy’un konuşmalarının ardından; Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Çetin, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Albostan ve Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat kurumları tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili  sunum gerçekleştirdiler. Sunumların ardından koordinasyonu gerektiren hususlar görüşülerek, izleme ve koordinasyon çalışmalarının değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL