İlhan: Sizlerden biz özür bekliyoruz

CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan yaptığı açıklama ile “Şiddete uğrayan, öldürülen kadınlarımız adına sizlerden biz özür bekliyoruz” dedi. “Hayatı yaratan ve sürdüren, dünyanın ve yaşamın itici gücü kadınlarımıza..

İlhan: Sizlerden biz özür bekliyoruz

CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan yaptığı açıklama ile “Şiddete uğrayan, öldürülen kadınlarımız adına sizlerden biz özür bekliyoruz” dedi.

“Hayatı yaratan ve sürdüren, dünyanın ve yaşamın itici gücü kadınlarımıza ülkemizde seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 86. Yılı ve Dünya Kadın Hakları dolayısıyla bir kere daha tüm kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyoruz.
Ancak böylesine önemli bir günde, İlçe Başkanımızın hiçbir parti, din, mezhebi hedef almaksızın yapmış olduğu açıklamalara karşı, AKP ve MHP İlçe Başkanlarının talihsiz açıklamalarıyla büyük bir hayal kırıklığına uğradığımızı belirtmek isteriz. Keşke ülkemizde sizin de dile getirdiğiniz gibi İslam dininin kadına bakış açısı, layıkıyla yaşanabilse, keşke bizim ilçe başkanımızın dile getirdiği gibi bu ülke ortaçağ karanlığı zihniyetinden kurtulup, kadınlar ölümle burun buruna gelme korkusu olmadan rahatça nefes alabilse.

AKP ilçe başkanının, “Ülkemiz Afganistan’a çevrilmesin” temennisinden önce, keşke “İstanbul Sözleşmesi öldürür”cülere, “Kadına şiddet demek konuyu büyütüyor” diyene, “Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var” diyene, İslam dininin kadına verdiği değeri daha yüksek sesle haykırabilse. Çünkü biz her şeyden önce, bu dünyada da cenneti yaşayabilmek, çocuklarımızla güzel günler görebilmek, emeğimizin değerinin anlaşıldığını bilmek, ilçe başkanımızın da dediği gibi özgür ve mutlu olmak istiyoruz. İlçe başkanımızın belirli bir grup belirtmeksizin sarf ettiği anlamlı sözlerini, olumsuz bir şekilde çarpıtan ve kadın hakları konusundaki düşüncelerini İslam düşmanlığı haline getiren sizlerden ve (tercihen hedef göstererek) iktidar partinizden, Pınar Gültekin için, çocuğunun gözü önünde öldürülen Emine Bulut ve şiddete uğrayan, öldürülen kadınlarımız adına özür beklediğimizi, soyuttan temennilerden önce somut adımlar istediğimizi tarafınıza bildiriyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL