İlk hasadı Büyükakın yaptı

Bayraktar köyünde ilk hasadı,Başkan Büyükakın yaptı  Tarım ve hayvancılık alanında ürettiği projelerle üreticilerin yanında olan, kalkınmayı üretimle teşvik eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir..

İlk hasadı Büyükakın yaptı

Bayraktar köyünde ilk hasadı,Başkan Büyükakın yaptı

 Tarım ve hayvancılık alanında ürettiği projelerle üreticilerin yanında olan, kalkınmayı üretimle teşvik eden Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Bayraktar köyünde domates, salatalık ve biberin ilk hasadını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı ve rüzgâr nedeniyle seraları zarara uğrayan çiftçilere verilen desteklerle tekrar ayağa kalkan seraların ilk hasadını kendi elleriyle toplayan Başkan Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olara üretime destek vermeyi ve çiftçi kardeşlerimizi desteklemeyi çok kıymetli buluyoruz. Çiftçimizin yüzü güldüğünde bizim de yüzümüz gülüyor. Çok şükür bugünde çiftçi kardeşimizin mutlu olduğuna ve yüzünün güldüğüne şahit olduk” dedi.

19 PROJEYLE 40 MİLYON TL’LİK DESTEK

AK Parti Kocaeli ve MKYK üyesi Emine Zeybek, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ve beraberinde ki heyetle İzmit’in Bayraktar köyünde çiftçilerle buluşan Başkan Büyükakın, son iki yılda tarım ve hayvancılık alanına toplam 19 projeyle 40 Milyon TL’lik destek sağladıklarını dile getirdi. Sera Naylonu Destekleme Projesi ile 946 çiftçimize 2131 top sera naylonu, 50 çiftçiye 50 adet Modern Sera Yapımı Desteği ile toplamda 5 Milyon TL’lik bir bütçeyle üreticiye katkı sunduklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Biz aslında çiftçilerimizin desteklenmesi konusunda çok sayıda ve farklı çeşitte projeler üretiyoruz. Bunların bir kısmı yüzde elli hibeli tohum desteğinin verilmesi şeklindedir. Bir kısmı da fidan desteği verilmesi şeklinde oluyor.” ifadelerini sarf etti.

“DESTEĞİN ÜRÜNE DÖNÜŞMESİNİN AYRI BİR GÜZELLİĞİ VAR”

“Yoğun yağışlardan dolayı seraları zarar gören kardeşlerimiz olmuştu” diyerek açıklamalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “O dönemde de buraya gelmiştik. Hakikaten çok ciddi hasarlar vardı. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projeyle seraların yüzde elli hibe desteği ile yeniden yapılması konusunda bir çalışma gerçekleştirmiştik. Bugün de o seralarda yetişen ürünleri topladık. Dalından toplamanın, verilen desteğin ürüne dönüşmesini görmenin ayrı bir güzelliği ayrı bir tadı var” şeklinde konuştu. “Üretimin ve üreticinin yanındayız” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Büyükakın, “Büyükşehir Belediyesi olara üretime destek vermeyi ve çiftçi kardeşlerimizi desteklemeyi çok kıymetli buluyoruz. Sera desteğini zaten yıllardır devam ettiriyoruz. Bu özel bir destekti. Afet nedeniyle yapılan bir destekti. Çiftçimizin yüzü güldüğünde bizim de yüzümüz gülüyor.” dedi.

 

“BU GİBİ PROJELERİMİZE AKSATMADAN DEVAM EDECEĞİZ”

“Tohum desteği vererek gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda var” vurgusu yapan Başkan Büyükakın, “Bunlardan bir kısmı mısır tohumu desteğidir. Bugün burada gezerek yakından gördüğümüz mısır tarlalarımızda ki ürünlerimizde çok iyi durumda. Çiftçimize verdiğimiz tohumlardan ortaya çıkan mahsulleri görmek, dokunmak, büyüdüklerine şahit olmak çok güzel bir duygu. Şehrimizde çalışkan çiftçilerimiz var çok şükür. Emek veriyorlar.  Bizim de onların yanında olmamız gerekiyor. Çiftçi kardeşlerimizin üretimine destek vermek için bu gibi hizmetlerimize ve projelerimize aksatmadan devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL