İlk Sualtı Kazısında Çıkarılan Eserler Sergilendi

KERPE’DE ÇIKAN ESERLER BU SERGİDE SERGİLENDİ Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan Kerpe Sualtı Kazıları Arkeopark Proje Tanıtım ve Karadeniz’de yapılan ilk sualtı kazısında çıkarılan eserlerin yer aldığı sergi açılışı Vali Seddar..

İlk Sualtı Kazısında Çıkarılan Eserler Sergilendi

KERPE’DE ÇIKAN ESERLER BU SERGİDE SERGİLENDİ

Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan Kerpe Sualtı Kazıları Arkeopark Proje Tanıtım ve Karadeniz’de yapılan ilk sualtı kazısında çıkarılan eserlerin yer aldığı sergi açılışı Vali Seddar Yavuz ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2022 Kırsal Kalkınma Destek Projesi kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kandıra Belediyesi ortaklığında hayata geçen İMEAK Kocaeli Şube sponsorluğunda yapılan Kerpe Sualtı Arkeopark Projesinin tanıtımı ve “Karadeniz’in Sessiz Limanı Kalpe” sergisinin açılışı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla yapıldı.

YOĞUN KATILIM

Kocaeli Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır ile Cemil Yaman, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Daire Başkanları Bülent Gönültaş ile Zeynep Boz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Müze Müdürü Serkan Gedük, Bolu, Sakarya ve Yalova Müze Müdürleri, ilçe belediye temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

KURDELE KESİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Müzeler Daire Başkanı Bülent Gönültaş tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Vali Seddar Yavuz, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Müze Müdürü Serkan Gedük tarafından slayt eşliğinde projenin sunumu yapıldı. Ardından protokol tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleşti. Program serginin gezilmesinin ardından sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL