İLKÇEV’DE Gündem: ‘Yerli İlaç Üretimi’

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in, Geleneksel Salı seminerlerinin 169.program konuğu, Atabay İlaç Fabrikaları Genel Müdürü, Kimya Mühendisi, Hukukçu, Adil Kaya’ydı. Yoğun bir katılımın olduğu programa,..

İLKÇEV’DE Gündem: ‘Yerli İlaç Üretimi’

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in, Geleneksel Salı seminerlerinin 169.program konuğu, Atabay İlaç Fabrikaları Genel Müdürü, Kimya Mühendisi, Hukukçu, Adil Kaya’ydı.

Yoğun bir katılımın olduğu programa, Gebze Müftüsü Orhan Örnek, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri, Daire ve okul müdürleriyle, Sağlık sektöründen birçok isim ve çok sayıda izleyici katıldı.

Program, İLKÇEV Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu, Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Derneğin İçişleri ve Gençlik Spor Bakanlığından onaylı 2 projelerinin olduğunu ve bu projeler kapsamında 50 gencin kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler de bulunduğunu belirtti.

Yine her sene yapılan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasında da başvuruların bu hafta biteceğini belirterek, dinleyicilerden yarışmaya Ailecek katılmalarını istedi.

Daha sonra Program konuğu, Adil Kaya kürsüye geldi. Kaya konuşmasına, Günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz besinlerden örnek vererek başladı. Rabbimizin Kâinatta her şeyi bir denge üzerine yarattığını ve bu dengeyi bozmamamız gerektiğini belirterek, Sağlıklı beslenmenin püf noktalarına dikkat çekti. Özellikle doğal olmayan katkı maddeli gıdalardan uzak durulmasını istedi. Yine GDO’ lu besinlerin zararından bahsederek, gelecek yıllarda bunların doğuracağı kötü sonuçlara dikkat çekti ve çok hassas olunması konusunda dinleyicileri uyardı.

Kendisinin 40 yıldır ilaç sektöründe olduğunu belirterek, Yerli ilaç ve hammadde üretimi konusunda, Firma olarak gereken her şeyi yaptıklarını ve bu konuda yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. Dinleyicileri bilinçli ilaç tüketimi konusunda uyararak, gereksiz yere ve Doktor kontrolü olmadan kesinlikle ilaç kullanmamalarını, bu konuda çevrelerindeki kişileri de uyarmalarını istedi.

Daha sonra soru-cevap kısmına geçildi. Dinleyiciler Adil Kaya’ya, Besinler ve ilaçlarla ilgili çok sayıda sorular sordu. Son derece samimi ve sıcak bir havada geçen program, yapılan ikramlarla sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL