Genel Güncel

İLKÇEV’İN KONUĞU DR. ERGÜN TURAN’DI

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in Salı Seminerlerinin 167. yapıldı. Programa, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Eğitim-Bir Sen Gebze Şubesi Başkanı Fazlı Yağmur, Gebze..

İLKÇEV’İN KONUĞU DR. ERGÜN TURAN’DI

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in Salı Seminerlerinin 167. yapıldı.

Programa, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Eğitim-Bir Sen Gebze Şubesi Başkanı Fazlı Yağmur, Gebze Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü İsmail Kara, STK temsilcileri, Daire ve okul müdürleriyle çok sayıda dinleyici katıldı.

Program İLKÇEV Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu, Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Derneğin İç işleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığından 2 projelerinin onaylandığını ve proje kapsamında 50 gencin kültürel sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Yine bu seneki Ufka Yolculuk Kültür Yarışmasının başvurularının başladığını belirterek, Katılımcılardan yarışmaya Ailecek katılmalarını istedi.

Daha sonra Program konuğu Dr. Ergün Turan, kürsüye geldi.

Turan, konuşmasına sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu belirten anekdotlarla başladı. Toplumumuzda sağlıkla ilgili doğru bildiğimiz birçok bilgide yanlışlar olduğunu belirterek özellikle beslenme konusuna dikkat çekti. Türk toplumunun ekmek gibi, ayçiçek yağı gibi bazı gıda maddelerini çok tükettiğini, asıl tüketilmesi gereken başta zeytinyağı olmak üzere birçok doğal gıdanın tüketilmediğini bunun sonucunda da Şeker, Tansiyon, Damar tıkanıklığı başta olmak üzere birçok kronik hastalığın ortaya çıktığını belirtti. Türk insanının çoğunda D vitamini azlığı olduğunu, özellikle öğle güneşinden çok istifade edilmediğini ve bununda birçok hastalığın temelinde yatan etkenlerden biri olduğunu söyledi.

Dr. Turan, Toplumumuzda lüzumlu lüzumsuz çok ilaç tüketildiğini özellikle Mide Koruyucusu olarak kullanılan ilaçların çok tüketilmesinin mide asit ortamını bozduğu için birçok hastalığın sebeplerinden olduğunu belirtti. Diş macunlarında bulunan flor maddesi yüzünden Troid hormon yapısının bozulduğunu bununda kişileri pasif ve uyuşuk bir hale getirdiğini söyledi.

Soru ve cevaplarla geç saatlere kadar devam eden program, yapılan ikramlarla sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL