Manşetler Surmanset

İlyas Şeker Çayırova’da ki projeleri inceledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili,Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, Çayırova’da yapımı devam eden bazı projeleri İlçe Başkanı Zafer Kılıç ve Belediye Başkanı Şevki Demirci ile birlikte inceledi. ÇAYIROVA..

İlyas Şeker Çayırova’da ki projeleri inceledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili,Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, Çayırova’da yapımı devam eden bazı projeleri İlçe Başkanı Zafer Kılıç ve Belediye Başkanı Şevki Demirci ile birlikte inceledi.

ÇAYIROVA KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’NA İNCELEME

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkan Vekili İlyas Şeker, bölgenin trafik yükünü azaltacak olan D-100 karayolu üzerinde yer alan Çayırova Köprülü Kavşağı Projesi’nin şantiye alanında incelemelerde bulundu. AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e yapmış olduğu incelemede AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

6-7 yöne kesintisiz giriş çıkış veren Türkiye’de ki sayılı çok fonksiyonlu kavşaklardan biri olan Çayırova Köprülü Kavşağı bölgesinde yer alacak olan ana yol 1.691 metre uzunluğunda ve 2X3 şerit şeklinde 3.5 metre olacak. Güney yan yol ise 1.767 metre uzunluğunda ve 1X2 şerit şeklinde 3.25 metre genişliğinde olacak. Ayrıca Kuzey Yan Yol ise 1.695 metre uzunluğunda ve 1X2 şerit şeklinde 3.25 metre genişliğinde olacak.

Köprülü kavşak çalışmasını proje üstünde de inceleyen Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, ‘’ Çayırova ilçemiz geçtiğimiz sene 8.731 kişi göç alarak Kocaeli’nde en çok göç alan 3.ilçemiz oldu. Aynı zamanda Şekerpınar Bölgesi ile adeta sanayinin de can damarı haline gelmiş olan ilçemizde hali ile ciddi bir trafik sorunu ortaya çıktı. İlimizin İstanbul ile sınırı olan ilçemizde tüm bu etkenler göz önüne alınarak Çayırova Köprülü Kavşağı düzenlemesi yapılmasına karar verildi ve köprülü kavşağın hafriyat çalışmalarının da sonuna gelinmiş bulunulmakta. Çayırova Köprülü Kavşağı, Allah nasip ederse Kasım ayında bitirilerek ilçemize, ilimize ve bölgemize böylelikle can suyu verilmiş olunacak.’’ dedi.

 KENT PARK VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE İNCELEME

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, Çayırova Köprülü Kavşağı’nda yapmış olduğu incelemeler sonrası Çayırova Belediyesi’nin yakın zamanda vatandaşın hizmetine sunacağı Kent Park ve Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde de incelemelerde bulunarak belediye başkanı Şevki Demirci’den bilgi aldı.

4.100 metrekare yeşil alanın yer alacağı Kent Park projesinde 1.000 metrekare alışveriş alanlarının bulunacağı ve 1.350 metrekare kapalı kafe-restoranlar yer alacak. Tesisi inceleyen Kocaeli Milletvekili Şeker; “Öncelikle projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese başta belediye başkanımız Şevki Demirci olmak üzere teşekkür ediyorum. İlimizin en fazla göç alan 3.ilçesi olan Çayırova ilçemizin bu denli büyük çaplı ve özenle hazırlanmış projeye kavuşması büyük önem arz ediyor. Hem vatandaşlarımızın rahatlıkla vakit geçireceği, hem de çocuklarımızın güvenli bir şekilde oynayabileceği 1.200 metrekarelik oyun alanın da ayrılması bu alanı önemli bir cazibe merkezi haline getirecek.” dedi.

Çayırova Belediyesi’nin vizyon projesi olan Kent Park’ı inceledikten sonra bir diğer proje olan Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ni de inceleyen Şeker, burada belediye başkanı Şevki Demirci’den bilgi almayı ihmal etmedi. Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Kocaeli’nin en büyük kültür merkezi olma özelliği taşımakta ve bünyesinde 800 kişi kapasiteli salon, 4 sinema salonu, 2 nikah salonu, halk kütüphanesi, aile sağlığı yaşam merkezleri, anne-çocuk kulüpleri, bilgi evleri, gençlik merkezleri, alışveriş mekanları, kapalı otopark gibi birçok alanı içerisinde barındıracak.

Şeker, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ak Parti ile genelde ve yerelde şehir köy ayrımı yapmaksızın 780 bin kilometre karenin her bir metrekaresi için 2023 vizyonuna uygun projeler yapılıyor ve uygulanıyor. Bu çalışma temposuyla inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023 de Türkiye dünyadaki hak ettiği yerini alacaktır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL