“İnsan hakları doğmakla kazanılır”

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili  Haydar Akar’ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı “İnsanlar arasında ırk, din, dil, renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak..

“İnsan hakları doğmakla kazanılır”

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili  Haydar Akar’ın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

“İnsanlar arasında ırk, din, dil, renk, yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine “İnsan Hakları” denir.

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’ni 10 Aralık 1948 günü kabul etmiştir. Otuz maddelik bu bildiri, bütün dünyada insan haklarının korunmasını amaçlayan ve bu konuda devletlerin taahhütlerini alan ilk resmi metindir. Üye devletlerin anayasalarında bu bildirinin ön gördüğü haklar büyük ölçüde bulunmaktadır. Türkiye ve Birleşmiş Milletler Örgütü’ne üye diğer ülkeler, 10 Aralık tarihini İnsan Hakları Günü ve 10 Aralık’ı içine alan haftayı da İnsan Hakları Haftası olarak kutlamaktadırlar.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile yaşamın her alanında insanı temel alan, insan odaklı anlayışı egemen kılarak insan hak ve özgürlükleri sorunlarımızı çözebiliriz. ‘İnsan hakları doğmakla kazanılır, beklemez, insana yakışır, insanca bir yaşam içindir’ diyen Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini de insanı temel alan ilkeleriyle atmıştır.  Çağdaş bir devletin görevi bireysel hak ve özgürlükleri, evrensel düzeyde kabul edilen standartlara ulaştırmak ve sürekli geliştirmektir.

 

Bu duygularla, İnsan haklarının ihlal edilmediği barış ve huzur dolu bir dünya dileğiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL