Manşetler

İnsanın davranışlarını müzik dinlemek düzene sokar

İnsanın davranışlarını müzik dinlemek düzene sokar Toplumsal düzeyde insanların ne şekilde bir davranış içerisinde olduğu önemlidir. Çünkü insanlar kendince yaptığı hal ve hareketleriyle tanınmasını sağlar. İnsanların yaptığı hareketlerin düzenlenmesinde müziğinde..

İnsanın davranışlarını müzik dinlemek düzene sokar

İnsanın davranışlarını müzik dinlemek düzene sokar

Toplumsal düzeyde insanların ne şekilde bir davranış içerisinde olduğu önemlidir. Çünkü insanlar kendince yaptığı hal ve hareketleriyle tanınmasını sağlar. İnsanların yaptığı hareketlerin düzenlenmesinde müziğinde rolü büyüktür. Dinlenecek olan bir müzik duygu ve düşüncelere etki göstereceği için, yapacağı hareketlerini kontrol eder. Aslında müzik bizim için hayatın ta kendisidir. Kendimizi yalnız hissettiğimizde hemen müzikten destek alırız. Kederli ya da sevinçli olmanız müzik dinlenmesini değiştirmez. Keyifsiz olduğumuzda bir sinema filmi izlemek istemeyebiliriz. Ancak söz konusu müzik olduğu zaman duygusal durumumuzun hiç önemi yoktur. Sadece o anki psikolojik durumumuza eşlik edecek müziği seçeriz. Bu dinlediğimiz şarkı hüzünlü ise, içerimizdeki hüznün açığa çıkmasını sağlayacaktır. En Popüler Kürtçe Müzikler ile birbirinden farklı hitap edecek şarkıları bulmuş oluruz.

Müzik içerisinde kullanılan terimler, ruh halimizi şekillendirmektedir. Eğer ki tempolu şekilde çalmakta olan bir müzik duyar isek, tepkimizi sevinçli duruma taşıyacaktır. Yöresel dinlemiş olduğumuz halk müziği ezgileriyle baş başa kaldığımızda duygusallaşmak kaçınılmaz olacaktır. En mutlu günlerimizde yaşadığımız sevinçlerimizi dahi müzik eşliğinde paylaşırız. Müzik insanları güzelleştirecektir. Ninniler ile ilk tanışmamızı gerçekleştirmiş olduğumuz müzik, hayatımızda bizimle birlikte büyür. Çocukluk döneminde dinlenen müzik ile olgunluk döneminde dinlenen müzik arasında mutlaka farklılıklar olacaktır. Sizlerde çocuğunuzun sizin dinlediğiniz şarkılar ile büyümesini istiyorsanız, A-WA Müzikleri sitesi aracılığı ile elde edebilirsiniz.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL