“İnsanlık görevimiz”

Tramvay güvenlik personelinden örnek davranış Kocaeli’de vatandaşlara birçok alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi çalışanları, engelli vatandaşların güvenliğini de ön planda tutuyor. Akçaray Tramvay hattı üzerindeki Fevziye İstasyonunda, tramvaydan inerken zorluk..

“İnsanlık görevimiz”

Tramvay güvenlik personelinden örnek davranış

Kocaeli’de vatandaşlara birçok alanda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi çalışanları, engelli vatandaşların güvenliğini de ön planda tutuyor. Akçaray Tramvay hattı üzerindeki Fevziye İstasyonunda, tramvaydan inerken zorluk yaşayan görme engelli yolcuyu, Ulaşımpark güvenlik personelleri koluna girerek yolun karşısına güvenli bir şekilde geçirdi. Güvenlik personelinin örnek hareketi ile görme engelli vatandaşın olası bir olumsuz olaya maruz kalmaması sağlandı.

 

MASKE KONTROLÜNDE GÖRME ENGELLİ VATANDAŞI FARK ETTİ

Olay 1 Eylül Salı günü saat 15.00 sularında, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Fevziye Tramvay İstasyonunda gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UlaşımPark A.Ş.’de Akçaray güvenlik personeli olarak çalışan Fulya Serçeoğlu rutin olarak tramvay içi maske kontrolü yaptığı esnada tramvaydan inerken zorlanan görme engelli yolcuyu fark etti. Daha sonra istasyondaki diğer güvenlik çalışanı olan Ömer Köse’ye yolcunun görme engelli olduğunu ve yardım edilmesi gerektiğini belirtti.

KOLUNA GİRDİ GÜVENLİ ALANA GÖTÜRDÜ

Görme engelli vatandaşın hemen koluna giren Ömer Köse, herhangi bir tehlikeye sebebiyet vermemek amacıyla istasyonun dışına kadar eşlik etti. Bununla da yetinmeyen Köse, vatandaşı yolun karşısına güvenli bir şekilde geçirdi. Güvenlik personellerinin yapmış olduğu anlamlı hareketten ötürü çevredeki vatandaşlar ve yolcular özenli davranıştan dolayı personelleri alkışlayarak tebrik etti.

 

“İNSANLIK GÖREVİMİZ”

Yaklaşık 2 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark’ta görev yapan Fulya Serçeoğlu ve Ömer Köse (27) Akçaray’ın güvenlik biriminde görev yapıyor. Gün içerisinde yaptığı anlamlı hareket gibi birçok farklı olay yaşadığını belirten Ömer Köse, “Yolcularımızın huzurunu sağlamak bizim asli görevimiz, ama bu gibi durumlarda da müdahale etmek bizim insanlık görevimiz oluyor” ifadelerini kullandı. Görme engelli vatandaşı fark eden bayan personel Fulya Serçeoğlu ise “Yerimizde kim olsa aynı hareketi yapardı. Engelli yolcularımızın hayatını kolaylaştırmak, onların tramvaylarımıza güvenli iniş ve binişlerini sağlamak bizim görevimiz, ben de görme engelli yolcumuza yardımcı olabildiğim için çok memnunum” dedi.

EĞİTİMLİ GÜVENLİKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı UlaşımPark’ta görev yapan güvenliklerin tamamı işe girmeden tüm güvenlik prosedürlerinin yanı sıra ekstra eğitimlere tabi tutuluyor. Güvenlik görevlileri çalıştıkları süre boyunca da belirli periyotlarda birçok farklı dalda eğitim alıyor. Verilen eğitimlerde özellikle yolcularla aralarında yaşanabilecek olumlu ve olumsuz diyaloglar videolu görsellerle desteklenerek gösteriliyor. Yolcuların emniyetini, sağlığını ve erişimini ön planda tutarak vatandaşlardan gelen her türlü soruları da ayriyeten cevaplandırılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL