İpek böcekçiliğini canlandırma projesi

Eskişehir’den İzmit’e 500 adet dut fidanı İzmit Belediyesinin üreticiyi desteklemek ve ipek böcekçiliğini canlandırmak için hayata geçirdiği projeye en büyük destek 500 dut fidanı gönderen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi İzmit Belediyesinin..

İpek böcekçiliğini canlandırma projesi

Eskişehir’den İzmit’e 500 adet dut fidanı

İzmit Belediyesinin üreticiyi desteklemek ve ipek böcekçiliğini canlandırmak için hayata geçirdiği projeye en büyük destek 500 dut fidanı gönderen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi
İzmit Belediyesinin ipek böcekçiliğini geliştirerek üreticilere yeni iş sahası oluşturmak için Süleymaniye Mahallesi’nde oluşturacağı dut bahçesine en önemli destek Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Ülkenin birçok kentinde üreticilere fidan desteği veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yerel yönetimlerle yaptığı işbirliğini İzmit’e gönderdiği dut fidanıyla da sürdürdü. 
TOPRAKLA BULUŞUYOR
İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen 500 adet dut fidanı Çarşamba günü toprakla buluşacak. İpek böceklerini besleyecek olan dut ağaçları kısa süre sonra üreticinin önemli gelir kaynakları arasında yerini alacak. İzmit Belediyesi tarımsal kalkınma, katma değeri yüksek alternatif iş imkanı ve bölgemizde yok olma sürecine giren ipek böcekçiliğini canlandırma amacıyla özellikle kadın ve gençlere ipeğin değerini hatırlatacak.
5 DÖNÜME DİKİLECEK
5 dönümlük dut bahçesinde yetiştirilecek olan 500 adet ichinosa çeşidi dut fidanıyla ipek böceklerine besin sağlanacak. Gelecek yıl ise böcek besleme evi yapılacak. Dut bahçesi ve böcek besleme evi alanında üreticilere eğitimler verecek olan İzmit Belediyesi uygun koşulları sağlayan çiftçilere tecrübe kazanmaları için proje alanında üretim yapma seçeneği de sunacak.
PROJE HIZLI İLERLİYOR
Diğer tarımsal faaliyetlere hiçbir yönden engel olmayan, sermaye istemeyen, çevreye zarar vermeden ve doğal kaynaklarını koruyarak, her yaştan aile bireylerinin üretimin tüm aşamalarında yer alabileceği ve 35 – 40 günlük sürelerde yüksek kazanç sağlayan ipek böcekçiliğinde koza üretimi oldukça kolay. İpek sanayisinin ham ipek ve ipek ipliği ihtiyacının yurt içinden karşılanmasında da etkin rol üstlenecek proje hızlı adımlarla ilerliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL