İRAP Toplantısı Yapıldı

Kocaeli AFAD İl Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı Gerçekleştirildi Kocaeli İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ile ilgili Kocaeli Valiliği toplantı salonunda iki çalıştay gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığının 29.12.2020 tarih ve 2020/2..

İRAP Toplantısı Yapıldı

Kocaeli AFAD İl Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı Gerçekleştirildi

Kocaeli İl Risk Azaltma Planı (İRAP) ile ilgili Kocaeli Valiliği toplantı salonunda iki çalıştay gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığının 29.12.2020 tarih ve 2020/2 sayılı Genelgesiyle, Ülkemizde meydana gelebilecek olası İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlanması gerektiği belirtilmiştir. İl Afet Risk Azaltma Planının (İRAP) hazırlanması, risklerin yerel düzeyde azaltılması adına önemli bir aşamadır. İRAP, ilimizin afetselliğinin ve kapasitesinin belirlenmesi, mevcut tehlikelerden hareketle, olası riskleri ve bu risklerin nasıl azaltılacağını planlayacaktır.

Yapılacak bu çalışmayla çeşitli sebeplerle meydana gelebilecek Doğal, Teknolojik ve İnsan kaynaklı afetlerin etkilerinin azaltılmasına yönelik kısa, orta ve uzun vadeli eylemler belirlenecektir. İl Risk Azaltma Planı ile; afet öncesi risk yönetimi ve zararın en aza indirilmesi çalışmalarının startı verilmiştir. Bu amaçla; İlin risklerine ve sorumluluk alanlarına göre belirlenecek olan ve diğer paydaşlarla çalışılması gereken bir eylem planı hazırlanması amacıyla Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında, AFAD Kocaeli sekretaryasında ve diğer paydaşların katılımıyla 27.01.2021 tarihinde tanıtım ve değerlendirme toplantısı sonrasında 09.02.2021 tarihinde ise İRAP teknik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Afet riskinin yüksek olduğu bir ülkede yaşadığımızı belirten Vali Yavuz: “Riski ortadan kaldırmak neredeyse daha ucuz ve daha kolaydır. Afet meydana gelmeden riski nasıl azaltabiliriz, bunun çalışmasını yapmalıyız.” İfadelerine yer verdi.

Bütünleşik Afet yönetimi sistemiyle kriz yönetimi anlayışından, risk yönetimi anlayışına geçildiğini belirten Kocaeli AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan; Afetlere karşı Risk Azaltma Planı Sayın Valimizin başkanlığında ve AFAD’ın sekretaryasında, Belediyeler, Üniversiteler, tüm kamu-özel sektör kurum/kuruluşları, Sivil toplum Kuruluşlarının katkı ve katılımlarıyla yoğun bir çalışma takvimi oluşturulduğunu ve yapılan teknik bilgilendirme toplantısı sonrasında Çalışma grupları marifetiyle veri bankası oluşturulacağı, bu çalışmaların paydaş kurumlarla beraber 2021 Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması gerektiğini ifade ederken, Şube Müdürü Canan Güçlü TAMP Kocaeli ve İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)’ın bölümleri olan; ilin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, mevcut durum analizi, afet risk azaltma amaç, hedef ve eylemleri ile izleme ve değerlendirme hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı, ilgili paydaşların görüş ve önerileri alınarak istişare yapılmasıyla sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL