“İşçiler zehirin içinde çalışıyorlar”

 Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek Reysaş Maksimum lojistik deposunda zehir içinde zorla çalıştırılan işçiler üzerine basın açıklaması yaptı. “Çayırova ilçesi Akse mahallesinde bulunan Reysaş depolarının içindeki Maksimum Lojistik adlı firma da..

“İşçiler zehirin içinde çalışıyorlar”

 Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek Reysaş Maksimum lojistik deposunda zehir içinde zorla çalıştırılan işçiler üzerine basın açıklaması yaptı.

“Çayırova ilçesi Akse mahallesinde bulunan Reysaş depolarının içindeki Maksimum Lojistik adlı firma da 1 ay öncesinde rafların yıkılması sonucu kimsayasalların dökülmesi sonucunda sızıntı üst katta zemin katına ulaştı.

Ancak işveren AFAD’ın ‘Temizlenmeden girmeyin’ uyarılarına rağmen depoyu tahliye etmek ve temizlemek yerine işçileri kimyasal bulaşmış ortamda çalıştırmaya devam ediyor.

Uyarıları dikkate almayan işveren  İşçilere korkulacak durumu olmadığını girip işlerini yapmaları gerektiğini bunun bir yan etkisi yok diyerek işçileri bir ayı aşkın süredir. Kimyasalla mağruz bırakılarak bu ortamda çalıştırılmaya ve tüm iş güvenliği kuralı da ihlal edilmektedir.

İşçiler, Sağlık Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı birimleri arayarak durumu bildirdikleri halde olumlu bir cevap alamamışlar.

İşçilerin vücutlarında kızarıklık, ağır kimyasal kokusundan göz ve boğazlarında yanma ,kaşıntı , kızarıklık  gibi sağlık sorunlarının meydana geldiğini bildiriyorlar.

 

İSOCYANATE ( İZOSİYANAT) : Kimyasal hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar gözlerin mukoza zarlarında ve solunum yollarında oldukça zararlı etkileri olduğu bilinmektedir. Vücuda teması halinde iltihaplanmalara yol açabilir.İzosiyanatlara aşırı maruz kalma sonucunda kişilerde astım hastalığına yakalanma riski yüksektir. Devamlı maruz kalma sonucunda kişilerde izosiyanatlara duyarlılık oluşur. Solunum ve dermal maruziyetlerin hassaslaşmaya neden olabileceğine dair kanıtlar vardır. Bazı duyarlılaşmış kişilerde şiddetli astıma bağlı ölüm bildirilmiştir. Süresiz veya tekrarlayan göz tahrişi, burun tıkanıklığı, kuru veya boğaz ağrısı, soğuk benzeri semptomlar, öksürük, nefes darlığı, hırıltılı solunum veya göğüs sıkışması olan izosiyanatlara maruz kalabilecek işçilerin sağlık sorunlarında uzman bir doktora görünmelidir.

Peki Çayırova Belediyesi yetkileri, İlçe Sağlık müdürlüğümüz  bu konuda yeterli denetim yapıyorlar mı

Yoksa bu insanlık ayıbına karşı patron sınıfının yanında durarak bu suça ortak mı olacaklar ?

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak bu olayın yakın takipçisi olacağız. İşçilerin bu ortamda çalışmasına ve buna göz yumanlara müsaade etmeyeceğiz.

İnsan sağlığı bizim için her zaman birinci önceliktir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL