Manşetler Surmanset

Işık, CodeMath Çalışmasına Yoğun İlgi Gösterdi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilişim Fuarı’na katılan ve ilk kez Doğa Koleji tarafından tanıtılan CodeMath’i öğrencilerle birlikte deneyimleyerek, “Matematik ve Kodlamayı buluşturan bu modelin tüm ders müfredatlarında yaygınlaştırılması gerekir” dedi…

Işık, CodeMath Çalışmasına Yoğun İlgi Gösterdi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilişim Fuarı’na katılan ve ilk kez Doğa Koleji tarafından tanıtılan CodeMath’i öğrencilerle birlikte deneyimleyerek, “Matematik ve Kodlamayı buluşturan bu modelin tüm ders müfredatlarında yaygınlaştırılması gerekir” dedi.

 Türkiye’nin ilk ve tek Bilişim Festivali niteliğindeki Kocaeli Bilişim Fuarı, dev teknoloji firmalarının katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Fuarın katılan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ” Hızlı bir çağa  dolu dizgin gidiyoruz. Dijital çağı iliklerimize kadar hissetmeye başladık. Öyle bir çağdayız ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Üretim büyük oranda insandan bağımsız olacak. Artık nesneler birbiriyle iletişime geçerek üretim yapacak. Yapay zeka üretim planlamasını kendi yapacak” dedi.

 Işık, CodeMath’e Yoğun İlgi Gösterdi

 26 Kasım’a kadar devam edecek Kocaeli Bilişim Fuarı’nda, Doğa Koleji CodeMath Eğitim Modeli ile yerini aldı. Doğa Koleji standını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, CodeMath’e yoğun ilgi göstererek Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörlüğü’nden eğitim modeli hakkında detaylı bilgi edindi.

CodeMath eğitim modelinin içeriğini ve nasıl uygulandığını öğrencilere soran Işık, projeyi de öğrencilerle birlikte deneyimleyerek çok beğendiğini ifade etti. Işık, “Matematik ve Kodlamayı buluşturan bu modelin tüm ders müfredatlarında yaygınlaştırılması gerekir” dedi.

CodeMath patentinin alındığını yetkililerden öğrenen Işık, başarılı çalışmalarından dolayı Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörlüğü’nü tebrik ederek Doğa Koleji standından ayrıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Bilişim Fuarı bilişim alanında yerli ve yabancı yenilikleri keşfetmek için nitelikli bir ortam oluşturuyor. Fuar, sektördeki  önemli projeleri katılımcılarla bir araya getirme fırsatı yaratıyor.

CodeMath Eğitim Modeli

Patenti Doğa Koleji tarafından alınan CodeMath’in amacı, disiplinler arası eğitim sayesinde öğrenciler karşılaştığı problemleri farklı yönleri ile değerlendirebilen bireyler yetiştirmektir.

Bu proje, matematik ve kodlamayı buluşturarak, öğrencilere 21. yy. becerilerini ve günlük hayatta kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı zihinsel alışkanlıklarını kazandırır. CodeMath ile öğrenciler iki dersin kazanımlarını tek bir derste ediniyor, eğlenerek öğreniyor.

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL