Dünya Genel Politika

“İSRAİL ADETA YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ortak basın toplantısı düzenledi ve yaptıkları görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye-Rusya..

“İSRAİL ADETA YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ortak basın toplantısı düzenledi ve yaptıkları görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye-Rusya iş birliğinin her geçen gün daha da güçlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ziyaretler ve telefon görüşmelerimizle kritik konuları düzenli olarak değerlendiriyor, ortak bakış açıları geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu stratejik eş güdümü, önümüzdeki yıl yapacakları 7. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısıyla sürdüreceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında siyasi seviyedeki bu ahengin, iktisadi ve beşeri ilişkilere de aynı şekilde yansıdığını dile getirdi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ticaret hacminin, 2017’nin ilk 10 ayı itibarıyla yüzde 30 oranında artış gösterdiğini, bu yıl şu ana kadar 4,5 milyon Rus turistin ağırlandığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu rakamların 2018’de daha da yükseleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı tüm dünyada büyük bir infial uyandırdı. Karar Müslümanlarla beraber Hıristiyanları, hatta aklıselim sahibi Yahudileri bile hayal kırıklığına uğrattı. Atılan bu sorumsuz adım nedeniyle yaşanan gerginlikler şu anda ortada. Hafta sonu işgal altındaki topraklarda protestolarda İsrailli askerler 4 Filistinliyi şehit etti. Ayrıca yüzlerce Filistinli yaralanmış vaziyette, son aldığım rakam 2 bine yakın. Gazze İsrail uçakları tarafından bombalandı. İsrail adeta yangına körükle gitmeye devam ediyor. İsrail son süreci Filistinlilere yönelik baskı ve şiddet eylemlerini daha da artırmak için bir fırsat olarak görüyor. Vicdan sahibi, ahlak, ilke, değer sahibi hiç kimsenin bu cinayetleri görmezden gelmesi mümkün değildir.”

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı olarak Çarşamba günü İstanbul’da Olağanüstü İslam Zirvesi’ni toplayacaklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve sonunda çok güçlü bir mesaj vereceklerine inandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’le benzer yaklaşımlar içerisinde olduklarını ve bu konudaki temaslarını sürdürme hususunda mutabık kaldıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL