Genel Politika

AKŞENER:’İTTİFAK DEĞİL, İKTİDAR DİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yurt içi ziyaretlerine Şırnak’ta devam ediyor. Şırnak’a geçmek üzere Diyarbakır Havaalanı’na gelen Akşener, burada açıklamalarda bulundu. Akşener, “İttifak değil, iktidar diyoruz” ifadelerini kullandı. “15 yıl..

AKŞENER:’İTTİFAK DEĞİL, İKTİDAR DİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yurt içi ziyaretlerine Şırnak’ta devam ediyor. Şırnak’a geçmek üzere Diyarbakır Havaalanı’na gelen Akşener, burada açıklamalarda bulundu. Akşener, “İttifak değil, iktidar diyoruz” ifadelerini kullandı.

“15 yıl sonra Şırnak’a gideceğim. 15 yıl öncesi ve bugün arasında ne kadar fark olduğunu çok merak ediyorum. Şırnak’ta pek çok şey yaşandı. Oradaki vatandaşları dinlemek bizim görevimiz. Gittiğimiz her yerde insanlarımızın elini sıkıyoruz. Gittiğimiz yere bizden sonra ya diğer gün ya da diğer hafta bakanlar da gidiyor.

“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 100’ÜNE TALİBİZ”

Rakebet iyi bir şeydir. Türkiye’de maalesef seçmenin seçenek sayısı ikidir. Doğu da batı da iki seçeneği vardır. Batıya gittiğinizde CHP ile AK Parti arasında tercihe zorlanan bir seçmen kitlesi var, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya geldiğimiz HDP ile AK Parti arasında tercih yapmak zorunda kalan seçmen kitlesi var. Biz güçlü ve alternatif seçenek oluşturuyoruz. Partimiz dikkatle izlenildiğine inanıyoruz. Türkiye’nin yüzde yüzüne talibiz. Böyle olunca İYİ Parti’nin kuvvetli bir seçenek olması seçmene iyi gelecektir. Çünkü, rekabet iyi bir şeydir.

‘İTTİFAK DEĞİL, İKTİDAR DİYORUZ’

Seçim barajı ve seçim ittifakı konusuna da değinen Akşener, “Parti programımızıda seçim barajının yüzde 5 olması gerektiği ve bir de Türkiye Milletvekili diye bir kavramı getiriyoruz. Bunun bir dağıtım sistemi var. Hangi şekilde olursa olsun barajı aşamayacak ama belli yerlerde güçlü siyasi alanlar var, onların da Meclis’te temsilini sağlayacak önerimiz var. Ama bugün baktığımızda bizim baraj ile ilgili bir sorunumuz olmadığını, ittifak açısından da biz iktidar diyoruz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL