“İyilikte buluşmak insanı en fazla mutlu eden şeydir”

“İnsanın Doğasında Olan Güzellik ve İyilik Yapma Fikrini Daha Fazla Çoğaltmalıyız”   Vali Seddar Yavuz Başiskele ilçemizdeki programları çerçevesinde Başiskele Kaymakamlığı tarafından toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek maksadıyla düzenlenen ..

“İyilikte buluşmak insanı en fazla mutlu eden şeydir”

“İnsanın Doğasında Olan Güzellik ve İyilik Yapma Fikrini Daha Fazla Çoğaltmalıyız”

 

Vali Seddar Yavuz Başiskele ilçemizdeki programları çerçevesinde Başiskele Kaymakamlığı tarafından toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek maksadıyla düzenlenen  “İyilikte Buluşalım” projesine katkı sunan ve emeği geçen personellerin ödüllendirildiği törene katıldı.

Pandemi kurallarının titizlikle uygulandığı törene; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Başiskele Kaymakam Vekili İsmail Gültekin, daire müdürleri ile personeller katıldı.

 

Vali Seddar Yavuz Yavuz törende yaptığı konuşmalarında; Milletimizin tüm evlatları tüm imkanlarıyla böylesi olağanüstü dönemlerde yardımlaşarak, dayanışarak bu sorunların üstesinden hep beraber gelecektir. İyilikte Buluşmak insanı en fazla mutlu eden şeydir. O yüzden Allah insanı yaratırken iyilik yapmak üzere kodlamıştır. İyilik yaptığınızda gece rahat uyursunuz. Ruhunuz beslenir, farklı bir dünyada yaşarsınız. Kötülük yaptığınızda adeta yumruklar sıkıldığı gibi hücreler sıkılır. Ruhunuz başka bir aleme yada ruha bürünür. Kin ve nefret içerisinde bir müddet kavrulmaya başlarsınız. Elbette insan ne melek nede şeytan. Hem iyilik hem de kötülük yapmaya meyilli olarak yaratılmış bir varlıktır. İyilik yaptıkça güzelleşen, rahatlayan ve aslında bir ölçüde melekleşen bir varlık haline de gelebiliyor.  O yüzden Kuran-ı Kerim’in tabiriyle bazen en şerefli mahluk insan, bazen de esfele safilin, bazen de hayvandan daha aşağılık olarak tabir edilmiştir. Dolayısıyla hangisi olmak istiyorsa bir insan onu tercih ediyor. Hepimiz inançlı ve imanlı insanlar olarak niyetimiz ve arzumuz o ki; bir gün ruhumuzu teslim ettiğimizde Allah’ın huzuruna çıkarken mahcup olmamak ve Cennetiyle müşerref olmaktır. Buda ancak iyilikler, güzellikler yaparak, insanların ihtiyaçlarını karşılayarak, herhangi bir ihtiyaç sahibinin yüzündeki tebessümün sahibi olarak, yada herhangi bir sıkıntısını gidererek mümkün oluyor.

 

Hayır yapmanın çok özel bir durum olduğunu vurgulayan Vali Yavuz; “Dünya üzerinde bütün öğretiler, bütün dinler iyilik yapmaktan bahseder. Hiçbir öğreti kötülük yapmanın faziletinden bahsetmez. Demek ki insanın doğasında olan bu güzellik ve iyilik yapma fikrini daha fazla çoğaltmalıyız. Çok değerli meslektaşımızda böyle bir organizasyon yaparak fark yaratan, örnek olan bu kardeşlerimizi bizimle buluşturdu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. herkese hayır yapmak nasip olmaz diyorum. Allah hayır yapmayı nasip eylesin. Çünkü buda çok özel bir durum. Çok paranız, çok imkanınız olabilir ama Allah size güzellik ve iyilik yapmayı nasip etmez. Paranız, imkanlarınız başka yerlerde heba olur. Gerek bu organizasyonu yapan meslektaşımızı, gerekse bu çağrıya kulak verip güzel işler yapan değerli kardeşlerimizi ve ayrıca başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu pandemi vesilesiyle cansiperane çalışan kamunun tüm birimlerindeki arkadaşlarımıza minnettarız. Milletimiz bu çalışmalarınızı görüyor. Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla 350 bini aşan talebi cevaplamış durumdayız. Her gün izolasyonda bulunan kişilerin en az bir kez kapıları çalınıyor. İlaçları kapılarına kadar götürülüyor. Bu faaliyetleri kamuda çalışan arkadaşlarımız yapıyor. O yüzden memur çalışmaz yada az çalışır  anlayışını toplumda yıkmış olduk. Memurlar gerektiğinde çok çalışır, fedakarlıkta yapar. İmamımızdan öğretmenimize, zabıtamızdan vakıf çalışanımıza aile çalışma bakanlığımızın birimleri dahil herkes bir hedefe doğru kilitleniyor. Allah hayrınızı kabul etsin” diyen Vali Yavuz “İyilikte Buluşalım” projesine katkı sunan hayırseverler ile pandemi sürecinde özveri ile görev yapan personellere teşekkür belgesi vererek, onları tebrik etti.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL