Ekonomi Güncel Manşetler

İZAYDAŞ, 8. TÜRKTAY’ın lokomotifi oldu

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, bu yıl sekizinci kez düzenlenen TÜRKTAY Paneli’nin adeta lokomotifi oldu. İZAYDAŞ Genel Müdürü ve TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, iki gün süren panelin Yürütme Kurulu..

İZAYDAŞ, 8. TÜRKTAY’ın lokomotifi oldu

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, bu yıl sekizinci kez düzenlenen TÜRKTAY Paneli’nin adeta lokomotifi oldu. İZAYDAŞ Genel Müdürü ve TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, iki gün süren panelin Yürütme Kurulu Başkanlığını yaptı. Atık sektöründeki tüm paydaşların bir araya geldiği panelde bu yıl, “Sanayi, enerji ve istihdam için en stratejik yerli kaynak; Atık” başlığı ile sekiz oturum gerçekleştirildi.

KATILIM YOĞUN OLDU

İZAYDAŞ, LASDER, TÜMAKÜDER, TÜDAM ve TAYÇED gibi etkin kurum ve kuruluşların desteklediği “TÜRKTAY” (Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi) paneli Ankara Hilton toplantı salonunda düzenlendi. Bu yıl sekizinci kez düzenlenen TÜRKTAY, “Sanayi, enerji ve istihdam için en stratejik yerli kaynak; Atık” başlığı altında toplandı. Atık yönetiminin tüm yönleriyle ele alındığı ve sonuç raporunun konuyla ilgili çalışmalara rehberlik etmesi amacıyla katılımcılarla paylaşılacağı panele, TBMM Çevre Komisyonu Üyeleri Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uzman yetkililer, akademisyenler, STK temsilcileri ve sektörle ilgili kuruluşların temsilcileri katıldı.

 SARAÇ, OTURUM BAŞKANLIĞI DA YAPTI

İZAYDAŞ Genel Müdürü, TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKTAY Yürütme Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, panelde “Stratejik Yerli Kaynak Atık” başlıklı oturumun başkanlığını da gerçekleştirdi. Yoğun ilgiyle takip edilen oturumda Saraç, kamu ve özel sektör temsilcilerinin, sektörün problemlerini tartışma fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Saraç yaptığı konuşmada ayrıca, “Panelimize bakanlığımızdan daha fazla ilgi beklerdik ama olmadı. Bizler “yeteri ile yetinmeyi” bileceğiz, her gün büyüyen ülkemizin geleceğine daha sağlıklı katkı sunabilmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 İZAYCAN İLGİ GÖRDÜ

İki gün boyunca süren TÜRKTAY Paneli’nde ayrıca İZAYDAŞ’ın hazırladığı, tesis maketinin de yer aldığı tanıtım standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Milletvekillerinin yanı sıra atık yönetimi sektöründe aktif olarak yer alan her düzeydeki katılımcılara, İZAYDAŞ’ın tanıtım kitapçıkları ve broşürleri ile çocuklara yönelik İZAYCAN hikâye ve boyama kitap setinin yer aldığı promosyon çantalardan hediye edildi. Çevreci çocuk karakteri İZAYCAN maskotu ise organizasyona renk kattı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL