İzmit Belediye Meydanı’nda iftar sofrası

25 binden fazla vatandaş, İzmit Belediye Meydanı’nda iftar sofrasını paylaştı Gültekin Uysal: İzmit’imiz bir namuslu elle, Fatma Başkanın iradesiyle buluştu. İzmit Belediyesinin Ramazan ayı boyunca kentin dört bir yanında gerçekleştirdiği..

İzmit Belediye Meydanı’nda iftar sofrası
25 binden fazla vatandaş, İzmit Belediye Meydanı’nda iftar sofrasını paylaştı
Gültekin Uysal: İzmit’imiz bir namuslu elle,
Fatma Başkanın iradesiyle buluştu.
İzmit Belediyesinin Ramazan ayı boyunca kentin dört bir yanında gerçekleştirdiği halk iftarı bugün belediye meydanında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Uysal, Hürriyet’i örnek göstererek “İzmit’imiz de bir namuslu elle buluştu. Fatma Başkanın iradesiyle buluştu. Tüm Türkiye’de bu değişime var mısınız?” dedi
İzmit Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin birçok bölgesinde gerçekleştirdiği halk iftarı etkinliğini bugün belediye meydanında düzenledi. Binlerce vatandaşın katıldığı iftar programında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmitlilerle bir araya geldi. Programa ayrıca Genel Başkan Yardımcıları Barbaros Binicioğlu ve Murat Aydoğdu, Demokrat Parti GİK Üyeleri Serdar Eriş, Adem İpek ,Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Aslan, DP Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DP Sakarya İl Başkanı Zafer Adalet, DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, DP Bilecik İl Başkanı Erkan Beler, DP ilçe başkanları, CHP İl SKM Başkanı Nazım Gençtürk ve il yöneticileri, İYİ Parti il yöneticileri ve ilçe başkanı Ayşegül Babacan ile binlerce vatandaş katıldı.
ADAYLAR DA KATILDILAR
Programa Millet İttifakı Kocaeli Milletvekili Adayları Muhip Kanko, Tülin Keçeci Güngör, Caner Arduç, Mehmet Ümit Küçükkaya ve Berna Çetin, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Pelin Coştur Filiz de katılım sağladı.
HÜRRİYET, “BİRLİKTE SOFRAMIZI PAYLAŞIYORUZ ”
Açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “14 Mayıs baharından sonra Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak olan kıymetli Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı bugün burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı hoşgörü, dayanışma, yan yana aynı sofrada lokmalarımızı paylaşma, aynı sofrada birbirimize dua etme, birbirimiz için iyilikler dileme; küslüklerin sona erdiği, dayanışmanın hakim olduğu çok müstesna kıymetli bir ay. Bu kıymetli ayda biz her sene olduğu gibi belediye meydanında ve kentin dört bir tarafında sizlerle bir araya gelmeye ve soframızı paylaşmaya gayret ediyoruz.
“RAMAZAN AYIMIZ, BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN ”
Bu akşam da Allah nasip etti ve tüm İzmitlilerle soframızı paylaşmak nasip oldu. Bütün değerli İzmitlilerin, Kocaelililerin, tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Önümüz bayram. Rabbim nice bayramlara erişmeyi nasip etsin. İnşallah bu Ramazan ayı yüzü suyu hürmetine evinize huzur, hanenize bereket diliyorum. Hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum. Bu akşam bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda tüm İzmitlileri bayramın 1. Günü yapılacak halk bayramlaşmamıza da davet ediyorum. Saat 14.00’te yapılacak etkinlikler ardından saat 16.00’da halkımızla yine burada bayramlaşacağız ve akşama kadar etkinliklerimiz, ikramlarımız devam edecek. Yine bayramın 2. Günü ile 23 Nisan kutlamalarımız da bu meydanda olacak. Tüm halkımız davetlidir.
UYSAL, “RAHMETLERİN GÖLGESİNDE BİR ARAYA GELDİK”
Başkan Hürriyet’in ardından konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bu gönül sofrasında bir araya gelen herkesi muhabbetle kucaklıyorum. Allah oruçlarımızı kabul eylesin. Bir mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşıyoruz. Bugün de bu güzel şehrimizde, aziz İzmit’imizde rahmetlerin gölgesinde bir araya geldik. Bir elimiz toprakta bir elimiz Allah’a uzanmış bereketi arıyoruz. Dualarımızın kabul olmasını diliyorum. Karmaşık duygular içerisindeyiz. Bir deprem felaketi maalesef canlarımızı yaktı, acılara gark eyledi.
“RAHMET AYI İÇERİSİNDEYİZ”
Beraberinde bir rahmet ayı içerisindeyiz, bir muhasebe ayı içerisindeyiz. Türk milletinin bu tarihi eşiğinde ümit temenni ederim dua ederim ki yarınlarımızı aydınlatmak adına bu mübarek günler başta görevlerini yapmadıkları için bir depremin felakete dönüşmesi sonrası en küçük bir mahcubiyet hissi duymayan, utanma duygusu duymayan yöneticilerden başlayarak aziz milletimizin yüreklerini sarstığı gibi onların da yüreğini sarssın. Bu ettiğimiz dualar buna vesile olsun.
“FATMA BAŞKANIN İRADESİYLE BULUŞTU”
Biz istiyoruz ki bu bereketli toprakların bedbah insanları olarak yaşamayalım, biz istiyoruz ki doğduğu topraklarda gençlerimiz, evlatlarımız geleceğini gönül rahatlığı içerisinde arayabilsin. Biz istiyoruz ki analarımız evlatlarının mezar taşlarına değil onların canlarına sarılabilsin. Bu ülkenin imkan kıtlığı yoktur, insan kıtlığı yoktur. Bu ülkenin büyüklüğüne denk bir siyasi akılla, kadroyla, programla buluşamama problemi vardır. Namuslu ellerle buluşamama problemi vardır. İşte İzmit’imiz de bir namuslu elle buluştu. Fatma Başkanın iradesiyle buluştu. Sizlerin desteğiyle buluştu. Güzel hizmetleri İzmit’imiz görüyor. Allah’ın izniyle daha büyük hizmetleri de görecek.
“ÖNÜMÜZDE TARİHİ BİR KAVŞAK VAR”
Muhalefetteyken eli kolu bağlanan belediye başkanlarımızın yarınlarda inşallah millete uzanan elleri daha da uzayacak. Hizmetleri bereketli olacaktır. Gözü yaşlı ne kadar insanımız varsa onların gözyaşını silmek Fatma Başkanımın şahsında burada bu iradeyi yücelten tüm yöneticilerimize nasip olacaktır. Önümüzde bir tarihi kavşak var. Bu tarihi kavşakta bu muhasebe ayının verdiği iklim içerisinde dünümüzü, bugünümüzü, yarınımızı ortak bir paydada değerlendirme mecburiyetimiz var. Aziz milletimiz bugün iktidarda olanlara yetki vermiş, güç vermiş, zaman vermiş, daha ne versin? Allah kime nasip etmiş bu kadar zamanı?
“HAYKIRMAK MECBURİYETİNDEYİZ”
Ama bunca zaman bu yetkiyi kötüye kullandılar. İşte demokrasinin güzelliği buradadır. Söyleyecek sözü bitenler gidecek, söyleyecek sözü olanlar Allah’ın izniyle gelecektir. Söyleyecek söz bitmiş. Bu büyük ülkenin gövdesinde büyük çatlaklara vesile oldular. İnsanımızı, enflasyonu hortlatarak zam tsunamisi altında geçinemez hale getirdiler. İnsanımızı yoksulluğa mahkum ettiler. Dini ve milli hamasi bir takım argümanlarla bu yanlışları kapatabileceklerini düşünüyorlar. Dini menfaat yapan, menfaati din yapanlara karşı haykırmak mecburiyetindeyiz.
“85 MİLYON İÇİN”
Biz bu ülkenin sahip olduğu imkanları sadece bugünküler gibi kendi evlatlarının geleceklerini teminat altına alsınlar diye değil 85 milyonun evladının geleceğini teminat altına almak için seferber etmek istiyoruz. Onların tek bir derdi var; bir kişinin ve ailesinin iktidarını sürdürmek. Oysa bizim derdimiz 85 milyonun derdi. İstiyoruz ki bu büyük ülke önce kendi insanına refah üretsin, önce kendi insanına güvenlik temin etsin. Önce kendi insanının korkusuzca yaşama hürriyetini en geniş manada kullanabildiği, hukuk devletinin icra edildiği, herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye olsun.
“DEĞİŞİME VAR MISINIZ?”
Herkes huzur içerisinde yaşayabilsin. Kuvvetli bir Türkiye Cumhuriyeti’ne ihtiyaç var. 14 Mayıs 2023 günü milletin iradesini kapalı kapılar arkasında başka yerlere cirolayanlara, kendi şahsi zafiyetlerini bu ülkenin milli güvenlik açığına dönüştüren bugünkü iktidar sahiplerine elbette dur diyeceğiz. 2019 seçimlerinde İzmit Belediyesinde gerçekleştirdiğimiz gibi tüm Türkiye’de bu değişime var mısınız?” dedi.
VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
Yürüyüş Yolu, İstiklal Caddesi, Abdurrahman Yüksel Caddesi, Sabri Yalım Parkını dolduran 25 binden fazla vatandaş hep birlikte iftar açtı. İftar öncesi Başkan Hürriyet ve Gültekin Uysal, birlikte masaları tek tek gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Konuşmaların ardından da Hürriyet ve Uysal’a büyük ilgi gösteren vatandaşlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL