İzmit Belediyesi Yahya Kaptan’ı andı

İzmit Belediyesi, Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ı andı İzmit Belediyesi, milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan’ı vefatının 102. yıl dönümünde Yahya Kaptan Anıt Meydanı’nda düzenlenen törenle andı İzmit Belediyesi, Milli Mücadele döneminde..

İzmit Belediyesi Yahya Kaptan’ı andı

İzmit Belediyesi, Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ı andı

İzmit Belediyesi, milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan’ı vefatının 102. yıl dönümünde Yahya Kaptan Anıt Meydanı’nda düzenlenen törenle andı

İzmit Belediyesi, Milli Mücadele döneminde Kocaeli bölgesinde kurtuluş hareketini örgütleyen ve gösterdiği başarılarla İzmit’te adına semt kurulan Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan’ı ölümünün 102’nci yılında andı. Anma programı Yahya Kaptan Mahallesi Demokrasi Caddesi’nde bulunan Yahya Kaptan Anıtının başında gerçekleştirildi. Programda Yasin Koçman derlediği Yahya Kaptan Türküsünü ritimde Hüseyin Gür eşliğinde seslendirdi. Etkinliğin sonunda katılımcılar Yahya Kaptan Anıtına karanfil bıraktılar.

YOĞUN KATILIM

Programa İzmit Belediyesi Başkan Vekili Çetin Sarıca, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Dilek Yalçın, Ünal Özmural, İzmit Belediyesi Koordinatörleri Ozan Aksu, Hakan Yalçın, Atatürkçü Düşünce Derneği Yahya Kaptan Şube Başkanı Bahattin Öztürk, Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KOMUTAN”

Yahya Kaptan Anması programında kürsüye gelen İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok kıymet verdiği Kuva-yi Milliye cephesinin komutanlığını yapan Yahya Kaptan Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli başarılar elde etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir komutan olmasının ötesinde bir dost, bir can arkadaşı, bir yol arkadaşı olarak gördüğü Yahya Kaptan Nutuk’ta da çokça yer alan bir isimdir.

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Yahya Kaptan bölgemizin ilk şehitlerinden ve çok önemli bir komutandır. Bu önemli komutanımızı bizde her yıl saygı ve minnetle anıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

“DEVRİMİN İLK ŞEHİT KOMUTANI”

Anma etkinliğinde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Yahya Kaptan Şube Başkanı Bahattin Öztürk, “Yahya Kaptan Kemalist Devrimin ilk şehit komutanıdır. Nutuk’ta Atatürk’ün bahsettiği üzere Kuva-yi Milliye birliklerini oluşturan milli müfrezelerin en önemlisi ve en kuvvetlisidir. Atatürk Yahya Kaptan’ın şehadet haberini aldığında çok üzülmüş.

“GURUR DUYUYORUM”

Yaklaşık 40 gün boyunca öldürülmesinin araştırılmasını emretmiştir. Nutuk’ta 15 sayfa yer alan Yahya Kaptan’ın ne kadar önemli bir komutan olduğunu açıkça göstermektedir. İzmit’te Yahya Kaptan’ın hemşerisi olduğum için gurur duyuyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

“ÖNEMLİ İSİMLER”

CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün bu toprakların kolay kazanılmadığını bir kere daha hissediyoruz. Yahya Kaptan, İpsiz Recep, Kara Fatma hep bu topraklarda yetişmiş, bu toprakların kazanılması için milli mücadeleye destek vermiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında çarpışmış isimler.

TEŞEKKÜR ETTİ

Onlar sayesinde bizler bugün buralardayız. Onun için Makedonyalı Yahya Kaptan’ı ve tüm devrim şehitlerini rahmetle anıyorum. Buraya Yahya Kaptan isminin verilmesinde emeği geçen önceki dönem il başkanım, milletvekilim ve belediye başkanım Erol Köse’ye de çok teşekkür ediyorum. Bu değerlerimizi unutmadığı için İzmit Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum.” Protokol konuşmalarının ardından Yahya Kaptan Anıtına karanfiller bırakıldı ve İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca trafikteki vatandaşlara Yahya Kaptan anısına hazırlanan lokmalardan ikram etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL