“İzmit bu tadın farkında varsın”

Hürriyet’in ikramıyla İzmitliler Mancarlı Pidenin tadına vardı   İzmit’in yerel tadı Mancarlı Pideyi tüm Türkiye’ye duyurmak adına çalışmalarda bulunan Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesi, kendi sosyal tesisleri olan..

“İzmit bu tadın farkında varsın”

Hürriyet’in ikramıyla İzmitliler Mancarlı Pidenin tadına vardı

 

İzmit’in yerel tadı Mancarlı Pideyi tüm Türkiye’ye duyurmak adına çalışmalarda bulunan Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesi, kendi sosyal tesisleri olan Gülümse Kafe ve kendi işlettiği Yeni Cuma Çay Bahçesi’nde vatandaşlara ücretsiz olarak Mancarlı Pide ikram etti.

 

İzmit’i her yönüyle gerek Türkiye gerekse Dünya’ya tanıtmak isteyen ve çalışmalarını bu yönde devam ettiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesine kazandırdığı sosyal tesisleri Gülümse Kafe ve İzmit Belediyesinin işlettiği Yeni Cuma Çay Bahçesi’nde Mancarlı Pide ikramında bulundu. İzmitliler, Durhasanlı kadınların maharetli elleriyle yapılan Mancarlı Pideyi tatmanın keyfine ulaştı. Başkan Hürriyet’in ve CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar’ın da katıldığı programda ikramda bulunulan vatandaşlar bu özel pidenin tadına doyamadı.

 

DURHASANLI KADINLARIN MAHARETLİ ELLERİNDEN

 

İzmit’in yerel tadı Mancarlı Pidenin İzmit halkıyla buluşması ise İzmit’in köylü kadınlarının usta ellerinden geçiyor. Sabah 6’da işe koyulan kadınlar özel olarak hazırlanmış doğal köy ürünleriyle pideleri odun ateşine verdikten sonra sımsıcak bir şekilde İzmit halkına ulaşmasını sağlıyor. Lezzetine doyum olmayan bu özel pideler İzmit halkından tam not aldı.

 

MANCARLI PİDENİN MARKA OLMASI YOLUNDA İLK ADIM ATILDI

 

Mancarlı Pidelerin yapım aşamasını Durhasan Mahallesi  Solaklar’da bizzat takip eden Başkan Hürriyet, “Mancarlı Pide bizim için çok önemli. Mancarlı Pideyi bu kentin marka yiyeceği, hatta Türkiye’nin yeni milli yiyeceği yapabiliriz demiştik. Bugün ilk adımı attık. Kadınlarımızın lezzetli ellerinden çıkmış Mancarlı Pide’yi İzmitlilere ikram ediyoruz. İlk etapta İzmit Belediyesi Sosyal Tesisleri Gülümse Kafe ve Yeni Cuma Çay Bahçesi’nde her Çarşamba haftada bir gün olmak üzere ikramımız olacak. Sonrasında ise Mancarlı Pideyi çok daha büyük kitlelere tattırmak istiyoruz” dedi.

 

BUGÜN BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

 

İzmit Belediyesi Gülümse Kafe Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Hürriyet, “İzmit bu tadın farkında varsın, bu tadı veren köy kadınlarının farkına varsın diye bugün bir başlangıç yaptık. Kadınlarımızın yaptığı bu işten dolayı para kazanmasını da amaçlıyoruz. Mancarlı Pidemizi ilerleyen süreçte daha çeşitlendireceğiz. Marka değerini almak için çalışmalarımızı da başlattık. Pişmaniyenin yanı sıra Mancarlı Pideyi de gastronomi fuarlarında da sergilemek, tanıtmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL