İzmit Kaymakamı Çelikaya’yı ziyaret ettiler

İZMİT KENT KONSEYİ ÇOCUK ÖDÜL MARKET PROJE EKİBİ İZMİT KAYMAKAMI YUSUF ZİYA ÇELİKKAYA VE İZMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İHSAN ÖZKAN’I ZİYARET ETTİ…. İzmit Kent Konseyi ve İzmit Belediyesinin birlikte..

İzmit Kaymakamı Çelikaya’yı ziyaret ettiler

İZMİT KENT KONSEYİ ÇOCUK ÖDÜL MARKET PROJE EKİBİ İZMİT KAYMAKAMI YUSUF ZİYA ÇELİKKAYA VE İZMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İHSAN ÖZKAN’I ZİYARET ETTİ….

İzmit Kent Konseyi ve İzmit Belediyesinin birlikte yürüttüğü ve Icleı Sürdürülebilir Kentler Birliği tarafında örnek uygulama projesi olarak gösterilen Çocuk Ödül Market, çevre duyarlılığını arttırmaya devam ediyor.
İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İKK Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Projeleri Kolaylaştırıcısı Hüseyin Doğan, İzmit Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Havva Açıkgöz, Şirintepe Mahallesi Muhtarı Nilgün Düzen ve Çukurbağ Mahallesi Muhtarı Yaşar Tüzer’den oluşan proje ekibi önce İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan’ı ardından da İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikaya’yı ziyaret etti.

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, yapmış olduğu konuşmalarda, “ 5 ay önce uygulamaya koyduğumuz ve çocuklardaki çevre duyarlılığının arttırılması ve geri dönüşümün çevre sağlığı ile kent ve ülke ekonomilerine katkıları konusunda bilinçlendirilmesini amaçladığımız projemiz beklentilerimizin de üstün de bir karşılık buldu. Pilot mahalle
olarak seçtiğimiz ve ilk kurduğumuz Hacıhızır Mahallesi atık toplama merkezimize ve daha sonra Çukurbağ ve Şirintepe Mahallelerini de ekledik. Şu an da 7 mahalleye hizmet ulaştırıyoruz. Hedefimiz 3 yıl sonra İzmit’in tüm mahallelerine projemizi uygulamaya koymaktır.

Atık  toplama merkezlerimize, kağıt, plastik, cam, metal, pil, elektronik,tekstil atıklarını getirip teslim eden ilk ve orta okul öğrencilerimize defter, kitap, boyama kalemi gibi kırtasiye malzemelerinin yanı sıra,süt ve evlerinin mutfaklarında kullanılmak üzere kuru bakliyat çeşitleri armağan ediyoruz. Bugün sizden iki ricada bulunmaya geldik. Birincisi,
Çocuk Ödül Market projemizi, toplama merkezlerimizin çevresinde bulunan okullarda tanıtmak istiyoruz. İkincisi ise ilkokul 1,2,3. Sınıflara, İzmit Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünde görev yapan çevre mühendislerimizin eğitim vermesini istiyoruz. Bu konudaki resmi yazımızı İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ilettik. Sizden olumlu bir dönüş
bekliyoruz” diyerek bilgi aktarımında bulundu.
İzmit Çevre Koruma Müdürü Havva Açıkgöz de, Çocuk Ödül Market Projesi ile bugüne kadar toplanan atık miktarlarını içeren kapsamlı bir dosyayı İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikaya’ya takdim ederek, konu ile ilgili bilgi verdi.

İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ise “ çocuklardaki çevre bilincinin arttırılması konusundaki bu ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Çocuk Ödül Market projeniz çok değerli. Biz de İzmit Kaymakamlığı olarak geri dönüşümü ve çevre sağlığını çok önemsiyoruz. Zorlu pandemi süreci bu tip çalışmaları epeyce sekteye uğrattı. Okullarımıza yönelik bu
çalışmalarınızı biz de destekleriz. Ancak sizlerden bir müddet daha sabır isteyeceğim. Malum pandemi süreci devam ediyor. Bu Covid-19 pandemi tabloları biraz daha netleşsin. En kısa zamanda geri dönüş yaparak sizleri bilgilendireceğiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL