İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi bir ilke daha imza attı

“Engellilerde Cinsellige ve Toplumsal Bakış” Tabularımız görmemizi ve konuşmamızı engelliyor!! Şehrimizin en aktif meclisi olan, İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi geçtiğimiz gün bir ilke daha imza attı.  Seminerde konuşmacılar; Ergenlik döneminden..

İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi bir ilke daha imza attı
“Engellilerde Cinsellige ve Toplumsal Bakış”
Tabularımız görmemizi ve konuşmamızı engelliyor!!
Şehrimizin en aktif meclisi olan, İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi geçtiğimiz gün bir ilke daha imza attı. 
Seminerde konuşmacılar; Ergenlik döneminden başlamak üzere Bedensel ve görme engelli kendini ifade edebilen engelli bireylerin toplumdaki yanlış algıdan dolayı flört etme ve evlilik gibi sosyal yaşama katılım duygularını yaşayamayan ve toplumda olması gerekli değeri görmeyerek dışlanan engelli bireylerin yaşadıkları psikolojik travmaları, özellikle kendini ifade edemeyen Zihinsel Engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar , Engellilerde cinsel istismarlarda ailenin ve toplumun rollerini anlattılar.
İnteraktif geçen seminerde, engelli bireye sahip aileler ve engelli bireyler yaşadığı sorunlar ile ilgili soruları ile sona erdi.
İzmit Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bülent Cengizhan; “Devletimizin son on iki yılda çıkardı yasalar dünya standartlarında yasalardır. Fakat sıkıntı, bu yasaların uygulanması aşamasında yaşanmaktadır. Yetkililer engelliler ile ilgili konuları  öncelikleri arasına ele alması ve sadece basınada haber olduğunda “Engelliye Cinsel istismar” gibi toplumsal tepkilere yol açan zamanlara ele alındığından,toplum tarafından yanlış algılarla dışlanmış olan Engelliler ve ailelerinin sorunlarını insanı ve yaşamsal ihtiyacı olan cinselligi ve bunun engelli ve ailesinde yasasttigi sıkıntılaŕı da konuşmak konuşsada çözmek öncelikler arasına girmiyor. Özellikle sivil toplum kuruluşları olarak konuşmamız gerektiğini düşünerek,Uzun zamandır meclisimizin gündeminde olan ve yaptığımız araştırmalarda bu konunun mutlaka konuşulması ve çözümü için çalışılması gerektiğini düşünerek bu semineri düzenledik. Katılımcılardan çok olumlu tepkiler aldık. Bundan sonra ki aşamanın Ailelerin Eğitimi olarak belirledik ve çalışmalarımıza bu yönde devam ediyoruz.
Bu seminerde emeği geçen Engelli Meclisimizin yöneticileri olan Sayın Mehmet Yılmaz, Cem Şaylan, Vedat Yoldaş, Nurel Ergüneş, Kamer Doğanyılmaz, Sevdiye Fidan’a, konuşmacılarımızın transferine destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sayın Mücahit Arslan’a ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürü Sayın Mehmet Köse ‘ye, konuşmacılar Sayın Dr.Psikolog Beyza Ünal ve Sayın Psk. Hilal Döner ‘e çok teşekkür ediyorum..”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL