İzmit Simidi, KOÜ Tarafından Tanıtılıyor

Kocaeli Üniversitesi, kent-üniversite buluşmalarından bir yenisine daha imza atarak “İzmit Simidi Afişleri Sergisi” ile Doğu Marmara Tarım Fuarı’nda yerini aldı. 15 Nisan’a kadar açık olacak olan sergide, İzmit’in geleneksel lezzetlerinden..

İzmit Simidi, KOÜ Tarafından Tanıtılıyor

Kocaeli Üniversitesi, kent-üniversite buluşmalarından bir yenisine daha imza atarak “İzmit Simidi Afişleri Sergisi” ile Doğu Marmara Tarım Fuarı’nda yerini aldı.

15 Nisan’a kadar açık olacak olan sergide, İzmit’in geleneksel lezzetlerinden İzmit simidi tanıtılırken, sergi il protokolü ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

KOÜ İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Keskin ve Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Necmi Özdemir’in, kültürel değerlere sahip çıkma bilincinin artırılması vurgusuyla yaptığı ortak çalışmaya birçoğu İzmitli olmayan üniversite öğrencisinin katılmasıyla İzmit Simidi Afişleri Sergisi ve Yarışması ortaya çıktı.

Esnaf-kent birleşiminin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkan sergiye, üniversitemizin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Deniz Ticaret Odası ve Kocaeli esnafları tarafından da destek sağlandı. Afişler halk oylamasına sunulurken sergiyi gezip oy kullananlara ücretsiz simit ikramı yapıldı.

Öte yandan serginin halka açıldığı, Kocaeli’de ilk defa düzenlenen Doğu Marmara Tarım Fuarı Kocaeli Uluslararası Tarım Fuarı kapılarını açtı. 15 Nisan’a kadar ziyaret edilebilen fuarın açılışına Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tarım severlerin ilgisinin büyük olduğu fuarda çiftçilere çeşitli ödülleri verilirken, toplu fotoğraf çekiminin ardından fuarın kurdelesi kesildi.

Haber: Ayşegül Şahan (BHİ)

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL