İzmit’in kurtuluşunun 97’inci yıldönümü

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi. İlk anma etkinliği Kültür Tepesi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan buradaki etkinlikte İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit..

İzmit’in kurtuluşunun 97’inci yıldönümü

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenlendi.

İlk anma etkinliği Kültür Tepesi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan buradaki etkinlikte İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Garnizon Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ersin Aydemir, Atatürk anıtına çelenk bıraktılar.

Kültür Tepesi’ndeki İzmit’in kurtuluş törenlerine AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İzmit İlçe Mili Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, muharip gaziler, dernek ve STK başkanları ile vatandaşlar da katıldı.

Vatan Mücadelesi Devam Ediyor

Ana töreninde bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “Çanakkale’deki gibi Kurtuluş Savaşı mücadelesi de kıyasıya oldu. Başkomutan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu her bir yandan mücadele verirken, İzmit’te farklı bir mücadele içerisindeydi. Servetiye Cephesi Kocaeli’nin Çanakkale’si anlamında büyük bir mücadeleye sahne oldu. İzmit’te de bir kısmının ismini dahi bilemediğimiz nice, vatan, bayrak, ezan, namus sevdalısı insanlarımız mücadelenin en hasını verdi. Bunları bir elem ve keder duymak için değil bunlardan ders almak için konuşmalıyız. Şu bulunduğumuz bölgedeki duvarın altında bile Fransız, Yunanlıların kurşuna dizdiği bu şehrin evlatlarını hatırlamamız, onları unutmamız lazım.

İzmit’e Geldikleri Gibi Gittiler

Haklılar her zaman kazanacağı tablo Kocaeli’mizde, İzmit’imizde de gerçekleşti. Fatma Seherlerin, İpsiz Receplerin, Yahya Kaptanların ve nicelerinin canlarını kanlarını gerektiğinde mallarını feda etmesiyle o İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar tıpkı ülkemizden olduğu gibi İzmit’ten de geldikleri gibi gittiler. Hem de iyi bir ders alarak gittiler. Belki de geride yakılmış, yıkılmış, zulme uğramış bir İzmit vardı ama namusunu kurtarmış, bayrağını kurtarmış en önemlisi ülkesini kurtarmış, bu uğurda görevini yapmış bir İzmit ve İzmitliler vardı. Bu mücadeleyi veren atalarımıza minnettarız.

Askeri ve sivil erkânın yer aldığı Kültür Tepesi’ndeki anma etkinliğinin ardından Bağçeşme’deki şehitliklere geçildi. Başkan Doğan ve beraberindekiler, burada şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıp dualar ettiler. Daha sonra İlçe Müftülüğünce Fevziye Camii’nde mevlit ve helva ikramı yapıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL