İzmit’in köylerini de aydınlatacak

İzmit’in köylerinde de güneş gece aydınlatacak  İzmit Belediyesi tarafından daha önce kent genelinde birçok noktada uygulamaya geçirilen güneş enerjili led aydınlatmalar, İzmit’in köylerinde SEDAŞ’ın elektrik götüremediği noktalarda da kullanılacak İzmit..

İzmit’in köylerini de aydınlatacak

İzmit’in köylerinde de güneş gece aydınlatacak

 İzmit Belediyesi tarafından daha önce kent genelinde birçok noktada uygulamaya geçirilen güneş enerjili led aydınlatmalar, İzmit’in köylerinde SEDAŞ’ın elektrik götüremediği noktalarda da kullanılacak

İzmit Belediyesi tarafından daha önce kent genelinde birçok noktada uygulamasına geçilen güneş enerjili led aydınlatma sistemi artık İzmit’in köylerini de aydınlatacak. “Güneş gecede aydınlatır” mantığıyla hareket eden Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesi böylelikle SEDAŞ’ın enerji veremediği noktalara bile ulaşabilecek. 

SEDAŞ’IN ULAŞAMADIĞI NOKTALARA ENERJİ

İzmit Belediyesinin ince eleyip sık dokuduğu çalışmayla ilgili ilk olarak kırsalda elektriğin verilemediği parklar ve sokaklarda yer tespiti çalışmaları yapıldı. Yenilenebilir enerjiyle büyük tasarrufa imza atan İzmit Belediyesi yer tespitlerinin tamamlanmasının ardından ilk olarak Çubuklubala Mahallesi’nde uygulamayı hayata geçirecek.

 

GÜNEŞ OLMASA DA 24 SAAT ENERJİ DEPOLUYOR

 

Köylerde uygulanacak çalışmada birçok yenilik yer alıyor. Hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 aydınlatma sağlanıyor, bir araç veya vatandaşın geçtiği sırada ise yüzde 100 enerji verilerek sokak tamamen aydınlatılıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL