Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Kabakoz’a Sülfürik Asit Fabrikası Yaptırmayalım” | Kocaelide Bugün

“Kabakoz’a Sülfürik Asit Fabrikası Yaptırmayalım”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı Körfez ilçesinde yapılacak olan Sülfürik Asit Fabrikası projesi hakkında açıklamada bulundu. “İlçemiz sanayinin yoğun yıkıcı etkisi altında değilmiş gibi, mevcut risklerimize bir..

“Kabakoz’a Sülfürik Asit Fabrikası Yaptırmayalım”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı Körfez ilçesinde yapılacak olan Sülfürik Asit Fabrikası projesi hakkında açıklamada bulundu.

“İlçemiz sanayinin yoğun yıkıcı etkisi altında değilmiş gibi, mevcut risklerimize bir de Sülfürik Asit Fabrikası eklenmek istenmektedir. Bizler sanayinin Çevresel Etkilerini birebir, üstelik çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Şehrimizde, ilçemizde neredeyse her evde Kanser, Alerji, Astım, KOAH, Kalp hastası var, bebeklerimiz türlü hastalık ve anomalilerle doğuyor. Hammaddesi, Üretimi sırasında ve baca emisyonları, çok küçük partiküllerine bile maruz kalınması halinde ise bu hastalıkların başlamasına, mevcutsa kötüleşmesine sebep olmaktadır.

Sülfürik asit, geniş alanda türlü olumsuz çevresel etkiye sahip, en saldırgan, korozif( aşındırıcı) kimyasallardan biridir. Gelecekte, geri dönülemez olumsuz etkilerini şehrimizde tüm unsurlarıyla göstereceği açıktır.

Bu projeye evet demek nesillerimize, dahası insanlığa karşı işlenecek bir ekolojik suç, ihanet olacaktır. Şehrimizi yönetenler derhal sorumluluk almalı, henüz bu aşamada projeye HAYIR demelidir.

Biz dernek olarak, 21 Nisan 2021, ÇARŞAMBA günü Saat 11:00’ da Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Düğün Salonunda (Ağadere Cd. bitimi Sabit Pazar) yapılacak, Halkın Katılımı Toplantısında olacağız, Proje dosyasına dair tespitlerimizi paylaşacak, neden Hayır dediğimizi orada dile getireceğiz.

Tüm hemşehri, STK, Muhtar ve Siyasilerimizi yapılacak bu toplantıya katılmaya, dernek olarak hazırladığımız itiraz dilekçesine imzacı olmaya davet ediyoruz.

 

Son olarak “Daha önce birlik olduk, İlimtepe’ ye Çöp Fabrikasını Yaptırmadık, yine birlik olalım Kabakoz’ a Sülfürik Asit Fabrikası Yaptırmayalım” diyoruz.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL